HOME  |  Bestuur en organisatie  |  Werken bij de gemeente  |  Beleidsmedewerker Handhaving

Beleidsmedewerker Handhaving

De gemeente Aalten heeft volop ambities, jij ook?

De gemeente Aalten ligt aan de rand van de Achterhoek, vlak bij de Duitse grens. Onze inwoners (circa 27.000) wonen en leven in de hoofdkernen Aalten en Dinxperlo, in het vestingstadje Bredevoort of in een van de kleine kernen en buurtschappen met elk hun eigen, unieke karakter. Het is er rustig en landelijk wonen, met de benodigde voorzieningen binnen handbereik. De gemeente Aalten heeft een dorps maar levendig karakter. Er heerst een grote sociale samenhang. De gemeente kent een rijke historie en is trots op haar erfgoed.

De ruim 200 medewerkers van de gemeente Aalten werken voortdurend aan de ontwikkeling en het behoud van een prettige leef-, werk- en recreatieomgeving. Door de relatief kleine organisatie zijn de lijnen kort en heerst er een informele sfeer. Medewerkers worden uitgenodigd om zelf verantwoordelijkheid te nemen en zich te ontwikkelen.

De gemeente Aalten zoekt een enthousiaste:

Beleidsmedewerker Handhaving
(Afdeling Sociaal Domein, Team Organisatie & Welzijn, 32 uur per week)

De functie

In jouw functie als Beleidsmedewerker Handhaving ben je verantwoordelijk voor een breed palet aan (juridische) beleidswerkzaamheden binnen het vakgebied handhaving. Met frisse energie zorg je voor nieuw beleid, de doorontwikkeling van bestaand beleid en het borgen hiervan binnen de organisatie. Je fungeert als eerste aanspreekpunt voor de uitvoering van de gemaakte plannen. Je informeert en adviseert gevraagd en ongevraagd de burgemeester en het management over jouw werkterrein. Door kennis en ervaring op het domein van toezicht & handhaving ben je een waardevolle sparringpartner voor je collega’s. Je levert een bijdrage aan diverse onderwerpen, zoals jeugdoverlast, buurtbemiddeling en communicatie. Daarbij heb je veel contact met collega’s van andere teams en afdelingen en neem je deel aan werkgroepen of overleggen. Zwaardere handhavingscasussen neem je op je, waarbij voorkomende werkzaamheden het opbouwen van een dossier, het voeren van gesprekken en het opstellen van brieven en besluiten zijn. Ook kun je ingezet worden bij het voorbereiden en voeren van juridische procedures binnen het taakveld handhaving.

Optioneel bij deze functie is de rol van Plaatsvervangend Regisseur Zorg & Veiligheid. Hierbij ben je verantwoordelijk voor een aantal taken op het gebied van zorg & veiligheid. Hieronder valt onder andere de casusinhoudelijke advisering, de huisverboden en gebiedsontzeggingen.

Functie-eisen

  • Je hebt een afgeronde (juridische) opleiding op HBO niveau.
  • Je hebt ruime werkervaring binnen het taakveld Handhaving.
  • Je bent juridisch zeer goed onderlegd.
  • Affiniteit met de zorgkant is een pré.

Ons aanbod

Het betreft een functie voor in eerste instantie de duur van 1 jaar. Het beginsalaris is afhankelijk van je opleiding, kennis en werkervaring in een vergelijkbare functie. Het maximumsalaris voor deze functie is € 4.494,-- bruto per maand (schaal 10) bij een 36-urige werkweek. Naast goede secundaire arbeidsvoorwaarden stimuleert de gemeente Aalten de zelfontwikkeling van haar medewerkers.

Meer weten?

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Gert-Jan van Vliet, hoofd van de afdeling Ruimte, tel. (0543) 49 33 33. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Maud Derksen, Consulent P&O tel. (0543) 49 33 33.

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via www.werkeningelderland.nl. Dit kan tot en met 16 mei 2021.

Procedure

De gesprekken zijn gepland op 21 mei 2021 in de ochtend. Wij vragen kandidaten hier rekening mee te houden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid geniet een interne kandidaat de voorkeur.

Voor indiensttreding dient een Verklaring Omtrent het Gedrag te worden overlegd en wordt een persoonsonderzoek uitgevoerd