HOME  |  Bestuur en organisatie  |  Werken bij de gemeente  |  Vacature: Communicatieadviseur

Vacature: Communicatieadviseur

De gemeente Aalten: een bijzondere gemeente in de Achterhoek

De gemeente Aalten ligt in de Achterhoek. De gemeente bestaat uit de twee hoofdkernen Aalten en Dinxperlo, het vestingstadje Bredevoort en diverse kernen en buurtschappen. De grensligging met Duitsland biedt bijzondere uitdagingen. De saamhorigheid in de gemeente is groot, mede door het bruisende verenigingsleven, de mensen hebben hier iets voor elkaar over. Aalten heeft een bloeiende economie met veel innovatieve maakindustrie waardoor de werkloosheid zeer laag is. Dit, samen met de omgeving van agrarisch gebied, cultuurhistorie en het coulissenlandschap maken de gemeente Aalten een aantrekkelijke plek om te wonen, recreëren én te werken.

De organisatie en collega’s: voor elkaar én voor onze inwoners

De ruim 200 medewerkers werken voortdurend samen aan het ontwikkelen en het behouden van een prettige leefomgeving. Samenwerken staat centraal binnen de organisatie, maar ook richting de buitenwereld. We staan dicht bij de gemeenschap. De gemeente Aalten speelt een actieve rol in de vernieuwend vormgegeven regionale samenwerking. De gemeente is bereid om waar nodig nieuwe wegen in te slaan om antwoorden te vinden op de vragen van deze tijd. Zo heeft de gemeente zich aangemeld als Global Goals Gemeente. Wij hechten veel waarde aan een veilige en prettige werkomgeving, zowel thuis als op kantoor. De lijnen binnen de organisatie, zowel bestuurlijk als ambtelijk, zijn kort en er is volop ruimte om jezelf verder te ontwikkelen.

De gemeente Aalten zoekt een enthousiaste:

Communicatieadviseur
(28 uur per week)

De functie: wat ga je doen?

Samen met twee collega’s geef je vorm aan de ontwikkeling van de communicatie van de gemeente. Er komen veelzijdige en afwisselende communicatievragen voorbij die we onderling verdelen. Je adviseert daarover proactief aan bestuur en collega’s. Je haalt energie uit de breedte van het werkpakket, uit zowel advisering als uitvoering. Verder heb je een rol in de gemeentelijke crisisorganisatie.

We maken graag gebruik van jouw sterke punten. Ben jij creatief en een kei in het vertalen van ideeën en gebeurtenissen in beelden? En volg je de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media? Dan hebben we een perfect match!

Daarnaast bestaat de functie uit de volgende taken:

 • Je adviseert en ondersteunt het bestuur en collega’s bij een professionele communicatie met inwoners, ondernemers en organisaties.
 • Je stimuleert dat collega’s en bestuurders in hun communicatie aan te sluiten bij wat er leeft in de samenleving.
 • Je zorgt voor persvoorlichting en woordvoering en (het redigeren van) persberichten.
 • Je voert de (eind)redactie over in- en externe communicatiemiddelen.
 • Je introduceert en onderhoudt communicatiemiddelen, waaronder onze social mediakanalen.
 • Je neemt deel aan werk- en projectgroepen.
 • Je maakt issue-analyses bij projecten en dossiers.

De functie-eisen: wat breng je daarvoor mee?

 • Een afgeronde communicatieopleiding op HBO-niveau.
 • Ervaring in een vergelijkbare functie binnen de (gemeentelijke) overheid. Je beschikt over een goede politiek-bestuurlijke antenne.
 • Een proactieve en flexibele instelling met een resultaat- en klantgerichte aanpak.
 • Je hebt een duidelijk idee over communicatie in een overheidsorganisatie en je kunt dit vertalen naar heldere boodschappen. Je weet welke middelen je voor welke doelgroep in kunt zetten.
 • Je weet van aanpakken en kunt makkelijk schakelen tussen verschillende onderwerpen.
 • Je kunt goed adviseren en bent doortastend als je merkt dat het anders of beter kan.
 • Je kunt jouw boodschap mondeling goed overbrengen en je hebt een vlotte pen.
 • Je bent in staat om onder druk communicatieproducten op te leveren.
 • Je zoekt verbinding en stemt voortdurend af, zowel met collega’s als met externe contacten.
 • Je hebt een sterke affiniteit met nieuwe media en audiovisuele communicatiemiddelen.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met burgerparticipatie en vindt het leuk collega’s hierin mee te nemen.

Ons aanbod: wat bieden we jou?

Het betreft een functie voor in eerste instantie de duur van 1 jaar. Bij gebleken geschiktheid wordt dit contract daarna omgezet in een contract voor onbepaalde tijd.

Aan de functie van communicatieadviseur is salarisschaal 9 verbonden (maximaal € 4.208,-- bruto per maand). De gemeente Aalten kent uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een individueel keuze budget van 17,05 % en zeer flexibele werktijden met mogelijkheden om gedeeltelijk thuis te werken.

Meer weten?

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Laura Jansen of Jolanda van Eldik, Communicatieadviseurs, tel. (0543) 49 33 33. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Sabine Thuijs, P&O consulent, tel. (0543) 49 33 33.

Solliciteren?

Solliciteren kan uitsluitend via www.werkeningelderland.nl. Dit kan tot en met 31 mei 2022.

Procedure

De sollicitatiegesprekken zijn gepland op 9 juni 2022 in de middag. Wij vragen kandidaten hier rekening mee te houden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Voor indiensttreding dient een Verklaring Omtrent het Gedrag te worden overlegd en wordt een persoonsonderzoek uitgevoerd.