HOME  |  Bestuur en organisatie  |  Werken bij de gemeente  |  Vacature: Regelanalist/ informatiebeheerder

Vacature: Regelanalist/ informatiebeheerder

De gemeente Aalten: een bijzondere gemeente in de Achterhoek

De gemeente Aalten ligt in de Achterhoek. De gemeente bestaat uit de twee hoofdkernen Aalten en Dinxperlo, het vestingstadje Bredevoort en diverse kernen en buurtschappen. De grensligging met Duitsland biedt bijzondere uitdagingen. De saamhorigheid in de gemeente is groot, mede door het bruisende verenigingsleven, de mensen hebben hier iets voor elkaar over. Aalten heeft een bloeiende economie met veel innovatieve maakindustrie waardoor de werkloosheid zeer laag is. Dit, samen met de omgeving van agrarisch gebied, cultuurhistorie en het coulissenlandschap maken de gemeente Aalten een aantrekkelijke plek om te wonen, recreëren én te werken.

De organisatie en collega’s: voor elkaar én voor onze inwoners

De ruim 200 medewerkers werken voortdurend samen aan het ontwikkelen en het behouden van een prettige leefomgeving. Samenwerken staat centraal binnen de organisatie, maar ook richting de buitenwereld. We staan dicht bij de gemeenschap. De gemeente Aalten speelt een actieve rol in de vernieuwend vormgegeven regionale samenwerking. De gemeente is bereid om waar nodig nieuwe wegen in te slaan om antwoorden te vinden op de vragen van deze tijd. Zo heeft de gemeente zich aangemeld als Global Goals Gemeente. Wij hechten veel waarde aan een veilige en prettige werkomgeving, zowel thuis als op kantoor. De lijnen binnen de organisatie, zowel bestuurlijk als ambtelijk, zijn kort en er is volop ruimte om jezelf verder te ontwikkelen.

De gemeente Aalten zoekt een enthousiaste:

Regelanalist/ informatiebeheerder

       (26-36 uur per week, team Informatiebeheer)

De functie: wat ga je doen?

De gemeente Aalten bereidt zich voor op de inwerkingtreding van de Omgevingswet op 1 januari 2023.  Onderdeel van die voorbereidingen is dat de gemeente zogenaamde toepasbare regels moet maken voor het nieuwe Omgevingsloket. De gemeente Aalten wil deze regels sterk vereenvoudigen zodat deze beter toepasbaar worden. Via vragenbomen in het online Omgevingsloket kunnen particulieren en bedrijven in Aalten straks een vergunning aanvragen of een melding doen. Bijvoorbeeld voor het kappen van een boom, een dakkapel of een nieuw bedrijfspand. De vragen die online worden gesteld in het Omgevingsloket moeten begrijpelijk zijn voor de initiatiefnemer en moeten juridisch kloppen, er moet samenhang zijn tussen de juridische regels en het digitaal loket. 

We zoeken een regelanalist/informatiebeheerder die het team informatiebeheer gaat versterken en zich bezighoudt met de verbetering en optimalisatie van de pakketten van de Omgevingswet.

Als regelanalist vertaal je onze juridische regels die staan vermeld in de beleidsregels, onze Algemeen plaatselijke verordening en het Omgevingsplan naar eenvoudige vragenbomen in het omgevingsloket. Dat doe je samen met onze collega’s van vergunningen, juridische zaken en ruimte.

Als informatiebeheerder houd je je bezig met het functioneel beheer van de pakketten van de Omgevingswet. Dit betekent dat je samen met de leverancier en medewerkers kijkt hoe het proces in het pakket verder geoptimaliseerd kan worden en meebeweegt met de veranderende wet- en regelgeving. Je houdt de ontwikkelingen bij binnen de pakketten en voert optimalisaties door.

Daarnaast bestaat de functie uit de volgende taken:

 • Je vertaalt met behulp van software de lokale juridische regels naar beslisbomen en processen;
 • Je bent verantwoordelijk voor publicatie van regels in het omgevingsloket;
 • Afstemming met verschillende afdelingen over de juiste formuleringen, toelichtingen en informatie in het loket;
 • Je analyseert gebruikersvragen over het Omgevingsloket in relatie tot regelgeving en vragen die bewoners en bedrijven stellen aan gemeente;
 • Bij het functioneel applicatiebeheer richt je je op de gebruikerszijde van de software. Daarom is het belangrijk dat je communicatief vaardig bent, omdat je met diverse partijen of verschillende organisatieniveaus moet communiceren. Ook heb je een grote mate van analytisch vermogen nodig;
 • Afstemming met partijen over de software voor de vergunningen en plannen, koppelingen, procesoptimalisatie voor de pakketten Rx.Base en Rx.Mission;
 • Processen verbeteren binnen Rx.Mission;
 • Maken of optimaliseren van sjablonen binnen Rx.Mission;
 • Multidisciplinair samenwerken.

De functie-eisen: wat breng je daarvoor mee?

 • Je hebt een afgeronde HBO-opleiding;
 • Kennis van de Omgevingswet is een pré;
 • Kennis van de toepasbare regels, functioneel applicatiebeheer en informatiebeheer is een pré;
 • Je hebt uitstekende digitale vaardigheden waardoor het geen probleem is om verschillende software omgevingen te leren;
 • Je hebt goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
 • Je kunt goed samenwerken en hebt hierin een proactieve rol;
 • Je kunt goed luisteren en doorvragen om tot de kern van de zaak te komen.

Ons aanbod: wat bieden we jou?

Aan de functie van regelanalist/informatiebeheerder is salarisschaal 9 verbonden

(maximaal € 4.208,-- per maand). De gemeente Aalten kent uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een individueel keuze budget van 17,05 % en zeer flexibele werktijden met mogelijkheden om gedeeltelijk thuis te werken.

Meer weten?

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Emile Wennink, Teamcoördinator Informatiebeheer (0543) 49 33 33. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Sabine Thuijs, consulent P&O, tel. (0543) 49 33 33.

Solliciteren?

Solliciteren kan uitsluitend via www.werkeningelderland.nl. Dit kan tot en met 3 juli 2022.

Procedure

De sollicitatiegesprekken zijn gepland in de week van 11 juli 2022. Wij vragen kandidaten hier rekening mee te houden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Voor indiensttreding dient een Verklaring Omtrent het Gedrag te worden overlegd en wordt een persoonsonderzoek uitgevoerd.