HOME  |  Bestuur en organisatie  |  Werken bij de gemeente  |  Vacature Teamcoördinator Zorg

Vacature Teamcoördinator Zorg

De gemeente Aalten heeft volop ambities, jij ook?

De gemeente Aalten ligt aan de rand van de Achterhoek, vlak bij de Duitse grens. Onze inwoners (circa 27.000) wonen en leven in de hoofdkernen Aalten en Dinxperlo, in het vestingstadje Bredevoort of in een van de kleine kernen en buurtschappen met elk hun eigen, unieke karakter. Het is er rustig en landelijk wonen, met de benodigde voorzieningen binnen handbereik. De gemeente Aalten heeft een dorps maar levendig karakter. Er heerst een grote sociale samenhang. De gemeente kent een rijke historie en is trots op haar erfgoed.

De ruim 200 medewerkers van de gemeente Aalten werken voortdurend aan de ontwikkeling en het behoud van een prettige leef-, werk- en recreatieomgeving. Door de relatief kleine organisatie zijn de lijnen kort en heerst er een informele sfeer. Medewerkers worden uitgenodigd om zelf verantwoordelijkheid te nemen en zich te ontwikkelen.

De gemeente Aalten zoekt een enthousiaste:

Teamcoördinator Zorg

(Afdeling Bedrijfsvoering en Zorg, Team Zorg, 36 uur per week)

De functie

Als teamcoördinator verzorg je de vakinhoudelijke coördinatie en aansturing van het team. Het team verzorgt met name het Sociaal Domein, zowel qua consulentschap alsook beleid. Het participatie gedeelte verloopt hoofdzakelijk via onze uitkeringsorganisatie Laborijn. Op dit moment loopt een transformatieplan om de kosten beter te beheersen met een zo goed mogelijke dienstverlening.

Je bent verantwoordelijk voor het coördineren van de taken van het team. Je bewaakt de bestuurlijke en ambtelijke doelen, de planningen, de voor het team relevante onderdelen van de bestuurlijke termijnagenda en de planning en control cyclus. Je zorgt voor een goede werkverdeling, de (digitale) postverdeling, budgetbeheer en het opstellen van roosters en de vakantieplanning. Daarnaast voorzie je het afdelingshoofd van informatie over het functioneren van medewerkers.
Je hebt een rol in de Regio en samenwerking met de buurgemeenten en ziet daarin de meerwaarde. Je geeft medewerkers kaders en oplossingsrichtingen, je signaleert ontwikkelingen en je beoordeelt en becommentarieert de productie van medewerkers op het moment dat zij daar behoefte aan hebben. Daarnaast begeleid je de medewerkers waar nodig. Je ziet de meerwaarde in van taakveld-overleggen. Die vind je belangrijk voor de medewerkers, het delen van info en kennis, het bevorderen van integraliteit en voor het signaleren van knelpunten.

Als teamcoördinator heb je verder nog meewerkende taken, met name in de beleidsadvisering met betrekking tot het sociaal domein. Dit betreft politiek gevoelige werkzaamheden waar tevens financiële en personele gevolgen mee gemoeid zijn.

De verdeling tussen de vakinhoudelijke coördinatie en aansturing van het team en de meewerkende taken is gemiddeld genomen 50% - 50%.
De functie is in beweging. We overdenken om de teamcoördinator meer leidinggevende verantwoordelijkheden te geven om het afdelingshoofd te ondersteunen.

Functie-eisen

  • Je hebt een afgeronde HBO/WO opleiding en ruime werkervaring in een vergelijkbare functie;
  • Je hebt actuele kennis van en goede ideeën over het sociaal domein;
  • Je hebt ruime ervaring in het aansturen en begeleiden van medewerkers en integraliteit;
  • Je hebt bedrijfsmatig inzicht en zeker ook ruim aandacht voor de financiën;
  • Je staat stevig tussen het bestuur en de uitvoering in;
  • Je communiceert helder en duidelijk
  • Je snapt heel goed waar het sociale domein momenteel voor staat en naar toe moet

Ons aanbod

Het betreft een boeiende functie voor in eerste instantie de duur van 1 jaar. Bij goed functioneren en tevredenheid van beide partijen gaat dit  over in een vaste aanstelling.,
Het beginsalaris is afhankelijk van je opleiding, kennis en werkervaring in een vergelijkbare functie. Het maximumsalaris voor deze functie is € 5.872,-- bruto per maand (schaal 12) bij een 36-urige werkweek. Naast goede secundaire arbeidsvoorwaarden inclusief het cafetariamodel en flexibel werken, stimuleert de gemeente Aalten de zelfontwikkeling van haar medewerkers.

Meer weten?

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Jan Storm van ‘s Gravesande, hoofd van de afdeling Bedrijfsvoering en Zorg, tel. (0543) 49 33 33. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Maud Derksen, Consulent P&O tel. (0543) 49 33 33.

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via www.werkeningelderland.nl. Dit kan tot en met 16 mei 2021.

Procedure

De gesprekken zijn gepland op woensdag 26 mei. Wij vragen kandidaten hier rekening mee te houden.

Een assessment maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Voor indiensttreding dient een Verklaring Omtrent het Gedrag te worden overlegd en wordt een persoonsonderzoek uitgevoerd.