De bladkorven zijn weer geplaatst

Vanaf begin oktober 2022 zijn op verschillende plaatsen bladkorven geplaatst. Na 12 december halen wij die bladkorven weer weg.

De bladkorven zijn alleen bedoeld voor bladafval van gemeentebomen

Dus niet voor tuinafval. Daarvoor hebt u uw eigen groene gft-container. Ligt er toch tuin- of ander afval in een bladkorf, dan halen we die bladkorf weg (na een waarschuwing). Dat doen we ook met bladkorven waar het blad ernaast ligt. Ook zien we vaak hondenpoepzakjes in de bladkorf. Doe dit alstublieft niet! Laten we er samen op letten dat de bladkorf gebruikt wordt waarvoor hij bedoeld is.

U kunt bladeren ook door de gemeente op laten halen

Dat kan tot eind januari 2023. Veeg daarvoor het bladafval op een hoop op een openbaar terrein. Graag op een verharde ondergrond waar een vrachtwagen goed bij kan komen. Voor het laten ophalen van deze bladhopen kunt u de gemeente bellen: (0543) 49 33 33.

Ook in het buitengebied

Daar halen we in januari en februari 2023 bladhopen op. Na een telefonische afspraak. Als er ander afval ligt dan alleen blad, laten we alles liggen. Mocht er na februari 2023 nog bladafval zijn, dan dient u dit zelf naar Aalbers te brengen.

Als particulier kunt u bladafval ook zelf wegbrengen

Dat kan in de periode van 1 oktober tot en met 17 december 2022. Bij afvalbedrijf Aalbers, Broekstraat 31 in Aalten. Brengt u daar binnen die periode alleen bladafval, dan is dat gratis. De openingstijden van Aalbers zijn: maandag t/m vrijdag 9.00 - 12.00 uur en 13.00 - 17.00 uur en zaterdag van 9.00 - 12.00 uur. Let op: er kan gevraagd worden om een legitimatiebewijs.