Wat betekent Vrijheid voor jou? Dat is de titel van een prijsvraag in de Achterhoek, Liemers en de Duitse grensstreek. Inwoners van jong tot oud kunnen meedoen: schrijf een verhaal of gedicht van maximaal 400 woorden over wat vrijheid voor jou betekent. Een mooie foto of tekening met een korte tekst mag ook. 

De meest bijzondere inzendingen krijgen een plaats in een speciale glossy. Daarnaast is er een (geld)prijs voor de inzending die het meest in het oog springt. Een jury buigt zich over de inzendingen.

De prijsvraag is een initiatief van de gemeenten in de Achterhoek, Liemers en  de Duitse grensstreek. Zij geven gezamenlijk vorm aan het thema Vrijheid van de provincie Gelderland. 

De Achterhoekse theatermaker Theo Soontiëns is gevraagd een verbindend verhaal over vrijheid te maken. Hij maakt een Woordwolk van de Vrijheid, waaruit nieuwe activiteiten rond vrijheid kunnen voortkomen. 
Deze woordwolk bestaat uit de 100 meest voorkomende of juist unieke woorden uit de inzendingen voor de prijsvraag. 

Geïnspireerd geraakt? Zet jouw gedachten over vrijheid op papier of maak een foto of tekening. Stuur die voor 31 oktober 2023 op naar samenvrijheidvieren@aalten.nl. Zet je naam erbij en hoe we je kunnen bereiken.