Woont u in de gemeente Aalten of bent u ondernemer in onze gemeente? Op de website van Energieloket Achterhoek vindt u alle informatie over de mogelijkheden om uw woning of bedrijfspand te verduurzamen, de financiering hiervan en de overige initiatieven in onze gemeente.

Energieloket Achterhoek(externe link)

Energietoeslag

De energierekening is bij veel mensen op dit moment een reden van zorg. Voor mensen met een laag inkomen is er de energietoeslag. Heeft u dit nog niet aangevraagd dan kan dit nog tot en met 30 juni 2023.

Ook met een iets hoger maandinkomen komt u nu in aanmerking voor de energietoeslag. Controleer (opnieuw) of u het voor u zinvol is de energietoeslag aan te vragen.

Meer over de energietoeslag

Subsidieregeling verduurzaming woningen gemeente Aalten 2023

Meer over de subsidieregeling verduurzaming

Steunmaatregel voor sociaal maatschappelijke organisaties

De hoge energieprijzen raken iedereen. Ook de sociaal maatschappelijke organisaties ontkomen er niet aan. Het college van burgemeester en wethouders vinden de rol die sociaal maatschappelijke, sportieve en culturele organisaties in de gemeente hebben dermate belangrijk, dat zij voor deze organisaties een maatwerkregeling heeft vastgesteld. Sociaal maatschappelijke organisaties die specifiek door de hoge energiekosten in financiële nood (dreigen te) komen, kunnen hier vanaf 1 januari 2023 een beroep op doen.

Meer over de steunmaatregel

Hulp bij betalingsproblemen

Iedere maandagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur zitten medewerkers van het GRIP-team voor u klaar bij De Ahof in Aalten. U kunt zonder afspraak binnenlopen. Deel uw geldzorgen. Vraag tips om beter rond te kunnen komen met uw geld. Waar mogelijk krijgt u direct hulp, deskundig advies of tips. Gratis uiteraard.

Bent u ondernemer en heeft u een hulpvraag?

Het Ondernemerssteunpunt Aalten Doetinchem(externe link) kijkt graag kosteloos en vrijblijvend met u mee naar de mogelijkheden.