HOME  |  In de gemeente  |  Coronavirus  |  Alles over (problemen met) het coronatoegangsbewijs

Alles over (problemen met) het coronatoegangsbewijs (30-09-2021)

Informatie over het coronatoegangsbewijs en een stappenplan vindt u op: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/coronatoegangsbewijs/hoe-regelen

Hoe krijgt u een coronatoegangsbewijs?

U krijgt een coronatoegangsbewijs als u volledig bent gevaccineerd, een geldig herstelbewijs hebt (bewijs van een positieve coronatest van minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen geleden) of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud hebt. Testen blijft gratis als u geen herstel- of vaccinatiebewijs heeft.

Ga voor het maken van een afspraak naar www.testenvoortoegang.nl. De dichtstbijzijnde locatie voor testen voor toegang is in Winterswijk.

Via de CoronaCheck-app of CoronaCheck.nl

De CoronaCheck-app of de website www.CoronaCheck.nl maakt automatisch uw coronabewijs in de vorm van een QR-code. Deze QR-code laat u scannen bij de ingang van café of restaurant, een evenement of activiteit. Bij een groen scherm heeft u een geldig coronatoegangsbewijs.

CoronaCheck werkt op iOS en Android-telefoons vanaf Android 6 en iOS 12 (iPhone 5s en nieuwer). De app is gratis te downloaden uit de Apple App Store en de Google Play Store. U kunt in de app maximaal 1 coronabewijs per persoon laten zien.

Heeft u geen geschikte smartphone? Of wilt u uw coronabewijs liever op papier? Dan kunt u het coronatoegangsbewijs voor uzelf of uw kinderen ook uitprinten via de website www.coronacheck.nl.

Vragen over de CoronaCheck-app

Kijk voor alle informatie over de CoronaCheck-app op www.coronacheck.nl.
U vindt ook informatie op www.rijksoverheid.nl/coronabewijs.
Lukt het niet om uw testbewijs, herstelbewijs of vaccinatiebewijs op te halen in de app? Mogelijk staat de oplossing voor uw probleem op de website van de Rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/coronabewijs/hulp-en-vragen-over-coronabewijs

Technische ondersteuning CoronaCheck-app

Wanneer het niet lukt de app te downloaden of als de app niet werkt dan kunt u contact opnemen met de technische ondersteuning van de CoronaCheck-app. Bel naar 0800 – 1421 (7 dagen per week, 08.00-20.00 uur).

Vragen over registratie van testen en vaccinaties door de GGD

Lukt het niet om uw testbewijs, herstelbewijs of vaccinatiebewijs op te halen in de app omdat er iets in uw gegevens niet goed geregistreerd staat? Wanneer u gevaccineerd of getest bent bij de GGD dan kunt u bellen naar 0800 – 5090 (7 dagen per week, 08.00-22.00 uur). Als u niet bij de GGD bent getest of gevaccineerd, kan de GGD niet helpen. Neem dan contact op met de organisatie waar u gevaccineerd of getest bent.

Bezoekadres

Hofstraat 8
7121 DM Aalten

Postadres

Postbus 119
7120 AC Aalten

T: (0543) 49 33 33
E: gemeente@aalten.nl

Openingstijden

Contactinformatie