HOME  |  In de gemeente  |  Coronavirus  |  Coronasteun: financiële regelingen van de Rijksoverheid

Coronasteun: financiële regelingen van de Rijksoverheid (28-02-2022)

U kunt nog financiële steun aanvragen voor het 1e kwartaal van 2022. Bijvoorbeeld voor loonkosten van uw personeel (NOW) en voor uw vaste lasten (TVL). Bent u zzp’er en heeft u financiële problemen? Dan kunt u Bijstand voor zelfstandigen (Bbz) aanvragen. Per 1 april stopt het kabinet met het coronasteunpakket.

Belastingen

U kunt nog bijzonder uitstel van betaling aanvragen bij de Belastingdienst tot en met 31 maart 2022. Daarna kunt u een betalingsregeling afspreken. Vanaf 1 april 2022 moet u uw belastingen weer op tijd betalen.

Overige regelingen

Voor specifieke sectoren zoals evenementen en culturele instellingen zijn aparte regelingen. Ook zijn er verschillende regelingen om geld te lenen voor uw bedrijf. Bekijk het complete overzicht van het steunpakket voor bedrijven.

Coronasteun terugbetalen

Heeft u gebruikgemaakt van financiële regelingen uit het steunpakket van de overheid? Het kan zijn dat u geld moet terugbetalen. Ook als regelingen zijn verlengd. Welke organisatie coronasteun heeft uitbetaald, verschilt per regeling.

Of u ontvangen steun moet terugbetalen, hangt van uw situatie af. U moet bijvoorbeeld terugbetalen als:

  • Het geld dat u kreeg, een lening was.
    Zoals: Tozo-bedrijfskapitaal of de Kleine Kredieten Corona garantieregeling (KKC).
  • U te veel geld heeft gekregen. Bijvoorbeeld omdat u meer omzet heeft gedraaid dan u had verwacht. De organisatie die de coronasteun heeft uitbetaald, berekent na elke aanvraagperiode of u moet terugbetalen.
  • U bijzonder uitstel van betaling voor uw belastingen heeft gekregen. Belastingschuld moet u altijd terugbetalen.

Op de website van de Kamer van Koophandel leest u alles wat u moet weten over terugbetalen van coronasteun en wat u nu al kunt doen.

Bezoekadres

Hofstraat 8
7121 DM Aalten

Postadres

Postbus 119
7120 AC Aalten

T: (0543) 49 33 33
E: gemeente@aalten.nl

Openingstijden

Contactinformatie