HOME  |  In de gemeente  |  Coronavirus  |  Datadiefstal bij de GGD

Datadiefstal bij de GGD (04-02-2021)

Bij de GGD zijn persoonsgegevens gestolen uit de GGD-systemen waar gegevens van coronatesten zijn opgeslagen. Het gaat om onder andere adresgegevens, telefoonnummers en Burgerservicenummers. Voor het goed kunnen bestrijden van de corona-epidemie is het vertrouwen van onze inwoners in de GGD heel belangrijk. Daarom wordt er alles aan gedaan om herhaling te voorkomen.

Vragen en antwoorden GGD

Op de website van GGD GHOR Nederland (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio wordt geprobeerd op zoveel mogelijk vragen antwoord te geven. Daarnaast kunt u als u vragen of zorgen hebt bellen met 085 1308226. Dit nummer is bereikbaar van 09.00 tot 21.00 uur, 7 dagen in de week.

Wat kunt u zelf doen?

Let goed op rare mails, appjes, telefoontjes of transacties. Hoe u zich het beste hier tegen kunt beschermen leest u op de website van de GGD GHOR. Als u toch vermoed dat er daadwerkelijk misbruik is gemaakt van uw gegevens dan kunt u dit melden bij het Centraal Meldpunt Identiteitsfraude en –fouten (CMI) en kunt u aangifte doen bij de politie. Zij helpen u verder om de juiste stappen te ondernemen om de situatie op te lossen.

Kan de gemeente op verzoek een nieuw BSN verstrekken?

De kans op identiteitsfraude met alleen het Burgerservicenummer (BSN) is klein. Het BSN is een zogenaamd ‘informatieloos’ nummer. Het wordt alleen door de overheid gebruikt bij de verwerking van persoonsgegevens en in contact met de burger. Het is in dit geval niet nodig om het BSN te veranderen. Het college van burgemeester en wethouders mag alleen een BSN op verzoek van een inwoner wijzigen als hij of zij een verkeerd BSN heeft gekregen.

Bezoekadres

Hofstraat 8
7121 DM Aalten

Postadres

Postbus 119
7120 AC Aalten

T: (0543) 49 33 33
E: gemeente@aalten.nl

Openingstijden

Contactinformatie