HOME  |  In de gemeente  |  Coronavirus  |  De coronacrisis en uw geldzaken

De coronacrisis en uw geldzaken (28-05-2020)

Het coronavirus heeft voor iedereen gevolgen. Het allerbelangrijkste nu, is uw gezondheid en de gezondheid van de mensen om u heen. Maar u hebt misschien ook geldzorgen. Of vragen over de gevolgen voor uw inkomen. Op de website www.wijzeringeldzaken.nl staan tips over geldzaken. Misschien staat daar ook het antwoord op uw vragen.

Financiële vragen tijdens de coronacrisis?

Komt er door de coronacrisis opeens minder geld binnen? Bent u bang dat u in geldproblemen komt en neemt de stress toe? U bent echt niet de enige. En u hoeft uw geldproblemen ook zeker niet alleen zelf op te lossen!

Hebt u zorgen en stress om uw financiën?

Bent u het overzicht kwijt? Weet u niet meer waar te beginnen? Kunt u uw rekeningen niet meer betalen? Probeert u een tijdje het ene gat met het andere gat te vullen? Allemaal vragen waar de gemeente bij kan helpen. Deel uw zorgen. Vraag ons om hulp. Het gaat om uw welzijn. Dat is belangrijk! En wij kunnen u helpen.

Hoe kunnen wij u helpen? Bijvoorbeeld bij:

  • het ordenen van de administratie;
  • het aanvragen van regelingen en voorzieningen;
  • het invullen van formulieren;
  • het maken van een overzicht van inkomsten en uitgaven, en
  • het beheren van uw inkomsten en uitgaven.

Vraag hulp

Kunt u de huur niet meer betalen? Durft u uw post niet meer te openen? Wordt er gedreigd met deurwaarders? Daar kun je behoorlijk van in de stress raken. Daar hoeft u zich echt niet voor te schamen. Vraag de gemeente om hulp. Meld het of bel ons. Maak uw situatie bespreekbaar. Dan proberen we samen een oplossing te vinden om uw geldzaken weer op orde te krijgen. Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Aalten: www.aalten.nl/hulp en vul digitaal het meldformulier in. Wij nemen daarna contact met u op. Liever telefonisch contact? Bel dan (0543) 49 33 33. Niet bang zijn, gewoon doen!

Financiële regelingen en toeslagen

Inwoners van de gemeente Aalten die niet veel geld hebben kunnen bij de gemeente terecht voor (financiële) steun. Niet iedereen weet dit. Iedereen moet krijgen waar hij of zij recht op heeft. Dat vinden wij belangrijk. Het is helemaal geen schande om van zo’n regeling gebruik te maken. Daar zijn die regelingen juist voor. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een regeling? Neem dan gerust contact op. U kunt bellen: (0543) 49 33 33 of mailen: gemeente@aalten.nl. Wij hebben voor u een folder met informatie. En ook op de website samen.aalten.nl kunt u veel informatie vinden. Wij helpen u graag verder!

Minder inkomen

Kunt u met uw inkomen niet alle kosten meer betalen? En hebt u ook geen andere inkomsten? Dan kunt u misschien gebruik maken van regelingen uit de Participatiewet.

De Participatiewet heeft een aantal regelingen. Bijvoorbeeld de bijstandsuitkering, het besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz) en de dak- en thuislozenuitkering. Het hangt af van uw situatie af of u recht heeft op een van deze uitkeringen. U kunt die aanvragen op de website www.werk.nl.

Bent u zelfstandig ondernemer en bijvoorbeeld door het coronavirus in de financiële problemen gekomen? Neem contact op met het ondernemerssteunpunt. Zij kijken samen met u naar mogelijke ondersteuningsmaatregelen.

Werkloos

Bent u ontslagen? Of is uw contract niet verlengd wegens de coronacrisis, maar hebt u wel langer dan een half jaar gewerkt? Dan komt u misschien in aanmerking voor een WW-uitkering. Kijk voor meer informatie op www.uwv.nl/werkloos. U kunt een WW-uitkering aanvragen op www.werk.nl. Hiervoor hebt u wel een DigiD nodig.

Hulp bij directe nood

Het Meedoenpact geeft directe noodhulp bij geldproblemen              

Valt uw situatie net niet onder de regels die mensen kunnen helpen? En kunt u nergens anders terecht voor financiële hulp? Dan kan het Meedoenpact gemeente Aalten u helpen! Bijvoorbeeld als u in ernstige geldnood zit en de boodschappen niet meer kunt betalen. U bent echt niet de enige die dat overkomt.

Wilt u meer informatie over het Meedoenpact of hulp? Mail dan naar: meedoenpact@figulus-welzijn.nl of info@stichting-dha.nl.

Het Meedoenpact gemeente Aalten is een burgerinitiatief van Figulus Welzijn en de Diaconale Hulpverlening Aalten.

Bezoekadres

Hofstraat 8
7121 DM Aalten

Postadres

Postbus 119
7120 AC Aalten

T: (0543) 49 33 33
E: gemeente@aalten.nl

Openingstijden

Contactinformatie