HOME  |  In de gemeente  |  Coronavirus  |  Figulus: coronahulp

Figulus: coronahulp (03-04-2020)

Coronahulp

Direct na de uitbraak van het coronavirus in Nederland kwamen er al vele mooie initiatieven naar boven in onze gemeente. Inwoners die aanbieden anderen te willen ondersteunen. Door boodschappen te doen, op de kinderen te passen of dagelijks even te bellen om te horen of alles nog in orde is én voor de gezelligheid.

Vraag en aanbod worden veelal verzameld op ‘coronahulp’ Facebookpagina’s. Figulus Welzijn is in onze gemeente inmiddels de spil voor alle coronahulp en medebeheerder van de Facebookpagina’s voor Aalten/Bredevoort en voor Dinxperlo en omstreken. Er is contact met scholen, huisartsen, zorgorganisaties, ouderenbonden, kerkelijke organisaties enz. om ook daar hulpvragen op te halen. Op dit moment is er gelukkig meer hulpaanbod dan vraag. Aarzelt u dus niet om hulp of ondersteuning te vragen.

Sport en vermaak thuis

De Talentverbinders hebben een grote hoeveelheid leuke activiteiten bijeen gebracht om onze tijd thuis wat te veraangenamen en ons fit te houden. Kijk op www.gemeenteaaltenvitaal.nl voor een overzicht. Bijna dagelijks worden nieuwe challenges, oefeningen, recepten en workouts en nieuw thuisaanbod van verenigingen aan de website toegevoegd.

Heeft u een vraag aan Figulus?

Op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur zijn medewerkers van Figulus telefonisch bereikbaar:

Aalten:             (0543) 47 39 93

Dinxperlo:        (0315) 65 52 82

De locaties zijn gesloten, maar gaan open voor verzoeken voor de uitleen van hulpmiddelen (eerst even bellen) en voor noodgevallen (bel of tik even op het raam). Natuurlijk kunt u ook mailen: info@figulus-welzijn.nl

Bezoekadres

Hofstraat 8
7121 DM Aalten

Postadres

Postbus 119
7120 AC Aalten

T: (0543) 49 33 33
E: gemeente@aalten.nl

Openingstijden

Contactinformatie