HOME  |  In de gemeente  |  Coronavirus  |  Grip op uw geld

Grip op uw geld (17-04-2020)

Door de uitbraak van het coronavirus zijn we in een crisissituatie terecht gekomen. Veel zorgen steken de kop op, bijvoorbeeld over het wegvallen van inkomen. Het inkomen wordt lager, maar de vaste lasten blijven hetzelfde. Het is zeker in deze tijd belangrijk om grip op uw geld te behouden.

Voor veel mensen valt (een deel van) het inkomen weg, bijvoorbeeld omdat u als zzp’er geen opdrachten krijgt, omdat het bedrijf waar u werkt in zwaar weer belandt. Of omdat u uw bedrijf vanwege de maatregelen moest sluiten. U heeft misschien nooit gedacht aan ondersteuning van de gemeente, of u kwam daar eerder niet voor in aanmerking. De gemeente heeft echter verschillende regelingen voor mensen met een laag inkomen waar wij u graag nog even op wijzen.

Hulp bij geldzorgen

Vindt u het moeilijk om overzicht op uw financiële situatie te houden in deze tijden? Stapelen de rekeningen zich op? Of krijgt u aanmaningen van schuldeisers? Wacht niet langer, vraag hulp!

Op dit moment kunnen wij u niet ontvangen bij het inloopspreekuur voor schuldhulp. In plaats daarvan vragen wij u telefonisch contact op te nemen via ons algemene telefoonnummer (0543) 49 33 33.

Alle informatie over de regelingen en toeslagen van de gemeente Aalten voor iedereen met een laag inkomen of weinig bestedingsruimte, vindt u op: www.aalten.nl/smallebeurs.

Er zijn ook regelingen die specifiek ingaan op de huidige situatie, zowel van de rijksoverheid als van de gemeente Aalten. Welke regelingen er precies zijn en waar u voor welke ondersteuning terecht kunt, leest u op www.aalten.nl/corona.

Ieder kind doet mee

Sporten, muziekles, een verjaardag vieren of een dagje uit. Het lijkt normaal dat alle kinderen in Nederland dit kunnen doen. Maar niet elke ouder kan het betalen. Bent u een ouder met weinig geld of kent u een kind dat opgroeit in deze situatie, kijk dan eens op de website www.samenvoorallekinderen.nl hoe we er voor kunnen zorgen dat ieder kind meedoet.

Bezoekadres

Hofstraat 8
7121 DM Aalten

Postadres

Postbus 119
7120 AC Aalten

T: (0543) 49 33 33
E: gemeente@aalten.nl

Openingstijden

Contactinformatie