HOME  |  In de gemeente  |  Coronavirus  |  Informatie over vaccineren

Informatie over vaccineren (04-02-2021)

Sinds januari worden Nederlanders gevaccineerd tegen corona. Om de kwetsbare mensen te beschermen en de zorg te ontlasten zijn eerst de zorgmedewerkers gevaccineerd. Daarna volgden mensen die in een verpleeghuis wonen en mensen met een verstandelijke beperking in een instelling.

Op 26 januari is gestart met het vaccineren van mensen van 90 jaar en ouder en inmiddels hebben de mensen van 85 jaar en ouder ook een oproep ontvangen. En zo is steeds een volgende leeftijdsgroep aan de beurt voor hun vaccinatie. Kinderen en jongeren krijgen voorlopig geen vaccinatie.

Wanneer ben ik aan de beurt?

Hoe lang het duurt voordat al deze mensen gevaccineerd zijn is op dit moment nog niet duidelijk. De volgorde van vaccinatie is afhankelijk van onder andere:

  • goedkeuring van de vaccins;
  • de werking van de vaccins;
  • levering van de vaccins;
  • of mensen zich laten vaccineren

Waarom vaccineren?

Als iedereen zich laat vaccineren, kan corona niet meer zomaar om zich heen grijpen. Zo komt er stap voor stap meer vrijheid terug voor iedereen. Met een vaccinatie beschermt u zichzelf, maar uiteindelijk ook uw familie, vrienden en de kwetsbare mensen om u heen. Als het grootste deel van de mensen immuun is tegen corona, zijn er minder coronamaatregelen nodig.

Vaccinatielocaties

De GGD Noord- en Oost-Gelderland heeft meerdere vaccinatielocaties. In onze omgeving zijn dat:

  • Apeldoorn - sporthal Mheenpark, Zilverschoon 112.
  • Doetinchem - sporthal SaZa, Sportweg 1.

Vanaf 8 maart is in Lichtenvoorde de Hamalandhal, Van der Meer de Walcherenstraat 3 beschikbaar als vaccinatielocatie.

Inwoners van 60 jaar of ouder die niet zelfstandig of met hulp van familie, vrienden of buren naar de vaccinatielocatie kunnen komen, kunnen een rit reserveren bij ZOOV Op Maat. Bel hiervoor 0900 – 98 74 (€ 0,10 per minuut) en geef aan dat het om vervoer naar een vaccinatielocatie gaat. De telefonist informeert u verder.

Aan vervoer naar een vaccinatielocatie met ZOOV Op Maat zijn voor u geen kosten verbonden.

Ziekenhuismedewerkers worden in het ziekenhuis gevaccineerd. Senioren die niet mobiel genoeg zijn om naar een locatie te komen, worden door de huisarts gevaccineerd.

Meer weten?

Zodra er meer bekend is dan wordt u hierover geïnformeerd door de GGD, het RIVM of uw huisarts.

Algemene informatie zullen wij dan ook hier vermelden. U kunt natuurlijk altijd zelf een kijkje nemen op de website van de Rijksoverheid hier leest u onder andere de meest gestelde vragen en antwoorden over het vaccineren.

Bezoekadres

Hofstraat 8
7121 DM Aalten

Postadres

Postbus 119
7120 AC Aalten

T: (0543) 49 33 33
E: gemeente@aalten.nl

Openingstijden

Contactinformatie