HOME  |  In de gemeente  |  Coronavirus  |  Informatie over vaccineren

Informatie over vaccineren (12-04-2021)

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bepaalt de volgorde waarin groepen mensen worden gevaccineerd. Leidraad hiervoor zijn de adviezen die de Gezondheidsraad hierover heeft uitgebracht. De startdatum van de verschillende doelgroepen is afhankelijk van de beschikbaarheid van vaccins.

Om versneld afspraken te kunnen maken, kan iedereen die zich wil laten vaccineren tegen corona en geboren is in 1951 of daarvoor nu online een vaccinatieafspraak maken. U moet hiervoor gebruik maken van uw DigiD.
Mensen die zijn geboren van 1949 tot en met 1951, ontvangen ook per post een uitnodiging.

Het gaat hier om een groep van ruim 500.000 personen. Zij krijgen het BionTech/Pfizer vaccin.

Het heeft geen zin een afspraak te plannen als u na 1951 bent geboren. Gemaakte afspraken worden gefilterd op geboortejaar. Afspraken die gemaakt zijn door mensen die na 1951 zijn geboren, worden afgezegd.

Kijk voor de meest actuele informatie over vaccinatievolgorde op www.coronavaccinatie.nl.

Vaccinatielocaties

De GGD Noord- en Oost-Gelderland heeft meerdere vaccinatielocaties. In de Achterhoek zijn dat:

  • Doetinchem - sporthal SaZa, Sportweg 1.
  • Lichtenvoorde – Hamalandhal, Van der Meer de Walcherenstraat 3
  • Borculo - Sporthal ’t Timpke, Haarloseweg 10

Bij het maken van uw afspraak kiest of hoort u waar u terecht kunt. Senioren die niet mobiel genoeg zijn om naar een locatie te komen, worden door de huisarts gevaccineerd.

Vervoer naar de vaccinatielocatie

Inwoners van 60 jaar of ouder die niet zelfstandig of met hulp van familie, vrienden of buren naar de vaccinatielocatie kunnen komen, kunnen een rit reserveren bij ZOOV Op Maat. Bel hiervoor 0900 – 98 74 (€ 0,10 per minuut) en geef aan dat het om vervoer naar een vaccinatielocatie gaat. De telefonist informeert u verder.

Aan vervoer naar een vaccinatielocatie met ZOOV Op Maat zijn voor u geen kosten verbonden.

Waarom vaccineren?

Als iedereen zich laat vaccineren, kan corona niet meer zomaar om zich heen grijpen. Zo komt er stap voor stap meer vrijheid terug voor iedereen. Met een vaccinatie beschermt u zichzelf, maar uiteindelijk ook uw familie, vrienden en de kwetsbare mensen om u heen. Als het grootste deel van de mensen immuun is tegen corona, zijn er minder coronamaatregelen nodig.

Vragen?

Heeft u vragen over het vaccineren? Op de website van de Rijksoverheid staan antwoorden op veel gestelde vragen over coronavaccinatie.

Bezoekadres

Hofstraat 8
7121 DM Aalten

Postadres

Postbus 119
7120 AC Aalten

T: (0543) 49 33 33
E: gemeente@aalten.nl

Openingstijden

Contactinformatie