HOME  |  In de gemeente  |  Coronavirus  |  Inwoners Dinxperwick vrijgesteld van testbewijs - veelgestelde vragen & antwoorden

Inwoners Dinxperwick vrijgesteld van testbewijs - veelgestelde vragen & antwoorden (13-04-2021)

Inwoners van Dinxperlo en Suderwick hebben geen negatief coronatestbewijs nodig als ze in het dagelijks leven de grens tussen Nederland en Duitsland (moeten) overschrijden. We krijgen veel vragen over hoe die uitzondering moet worden uitgelegd. De meest gestelde vragen beantwoorden we hieronder.

Ik woon in Dinxperlo. Mag ik boodschappen doen en tanken in Suderwick?

Ja, dat mag. U heeft dan geen negatief coronatestbewijs nodig. Omgekeerd mag iemand die in Suderwick woont ook zonder testbewijs boodschappen doen in Dinxperlo.

Ik woon in Aalten. Mag ik in Suderwick boodschappen doen en tanken?

Dat mag alleen als u een negatief coronatestbewijs kunt laten zien. Dat bewijs mag maximaal 48 uur oud zijn. U valt niet onder de uitzondering.

Hoe kan ik aantonen dat ik in Dinxperlo woon? Hoe wordt dat gecontroleerd?

Dat is aan de bevoegde controlerende instantie. Zorg dat u een identiteitsbewijs bij u heeft (ID-kaart, rijbewijs, paspoort).

Ik woon in Dinxperlo en werk in Bocholt (of een andere Duitse plaats). Heb ik een negatief testbewijs nodig?

Ja, die moet u kunnen laten zien. De uitzondering geldt alleen als u binnen het gebied Dinxperlo-Suderwick blijft. Daarbuiten gelden de normale regels. Voor werk is dat een negatief testbewijs dat maximaal 72 uur oud is. Dit geldt ook het bezoeken van school, of als u voor studie of het verzorgen van familieleden (mantelzorg) naar Bocholt (of een andere Duitse plaats) reist.

Ik woon in Suderwick. Mag ik naar Aalten (of een andere Nederlandse plaats) reizen?

Bedenk of uw reis noodzakelijk is, niet-noodzakelijke reizen naar het buitenland worden immers afgeraden. Moet u wel reizen, dan moet u als u terugkeert naar Duitsland een negatief testbewijs kunnen laten zien. De uitzondering geldt alleen als u binnen het gebied Dinxperlo-Suderwick blijft.

Moeten mijn kinderen ook een negatief testbewijs hebben als ze in Duitsland naar school gaan?

Kinderen tot 7 jaar hoeven niet getest te worden. Denkt u er aan dat u dit ook moet kunnen aantonen. Voor kinderen vanaf 7 jaar gelden dezelfde regels als voor volwassenen. Voor kinderen vanaf 7 jaar die wonen in Dinxperlo en naar school gaan in Suderwick, of andersom, geldt de uitzondering. Zij hebben geen testplicht.

Brengt u uw kinderen met de auto weg en haalt u ze op? Als u in de auto blijft zitten bent u doorreiziger en heeft u geen testplicht.

Ik woon in Dinxperlo en wil voor familiebezoek / sporten / winkelen naar Bocholt (of een andere Duitse plaats). Heb ik een negatief testbewijs nodig?

Bedenk of uw reis noodzakelijk is, niet-noodzakelijke reizen naar het buitenland worden immers nog altijd afgeraden. Moet u wel reizen, dan moet u een negatief testbewijs kunnen laten zien. De uitzondering geldt alleen als u binnen het gebied Dinxperlo-Suderwick blijft. Daarbuiten gelden de normale regels. Voor familiebezoek / sporten / winkelen is dat een negatief testbewijs dat maximaal 48 uur oud is.

Ik ben volledig inge├źnt tegen corona. Heb ik dan toch een negatief testbewijs nodig als ik naar Bocholt (of een andere Duitse plaats) wil?

Ja, die moet u kunnen laten zien. Hiervoor maakt de Duitse overheid geen uitzondering.

Bezoekadres

Hofstraat 8
7121 DM Aalten

Postadres

Postbus 119
7120 AC Aalten

T: (0543) 49 33 33
E: gemeente@aalten.nl

Openingstijden

Contactinformatie