HOME  |  In de gemeente  |  Coronavirus  |  Mantelzorg en avondklok

Mantelzorg en avondklok (26-01-2021)

Zaterdag 23 januari is de avondklok ingegaan die op zijn minst tot 3 maart gaat duren.  De avondklok houdt in dat men tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends alleen bij uitzondering naar buiten mag. De mensen die naar buiten moeten, hebben een verklaring nodig. Wat betekent dit voor mantelzorgers?

Mantelzorgers die voor een naaste zorgen met wie ze niet samenwonen kunnen deze zorg blijven verlenen zoals zij dat voorheen ook deden. De zorg die gegeven wordt, moet dan niet kunnen wachten tot na de avondklok. Wel moeten mantelzorgers een verklaring bij zich hebben waarin staat waarom zij op pad zijn.

Verklaring voor mantelzorgers

Via de website van VIT-hulp bij mantelzorg, www.vithulpbijmantelzorg.nl, kan het benodigde formulier ‘Eigen verklaring avondklok’ gedownload en ingevuld worden. Deze verklaring moet digitaal of uitgeprint getoond kunnen worden. Vanzelfsprekend is ook een ID daarbij noodzakelijk. Ook kunnen mantelzorgers die ingeschreven staan bij VIT een bewijs van inschrijving aanvragen die als aanvullende bewijsvoering kan gelden wanneer daarom gevraagd wordt.

Hulp en informatie

Juist in deze uitzonderlijke tijd kan VIT mantelzorgers tot steun zijn en hulp en informatie bieden. U kunt op alle werkdagen van 9.00 – 15.00 uur en op dinsdag- en donderdagavond van 19.00 – 21.00 uur contact opnemen met VIT via tel. (0544) 82 00 00 voor informatie en advies; ook als een bewijs van inschrijving gewenst is. Mailen kan ook: info@vithulpbijmantelzorg.nl.

Bezoekadres

Hofstraat 8
7121 DM Aalten

Postadres

Postbus 119
7120 AC Aalten

T: (0543) 49 33 33
E: gemeente@aalten.nl

Openingstijden

Contactinformatie