HOME  |  In de gemeente  |  Coronavirus  |  Onderwijs en kinderopvang (12-01-2021)

Onderwijs en kinderopvang (12-01-2021) (13-01-2021)

Scholen in het voortgezet onderwijs en instellingen voor mbo, hbo en wetenschappelijk onderwijs geven tot en met 7 februari, onderwijs op afstand. Ook het primair onderwijs geeft nog steeds les op afstand. De kinderopvang is gesloten. De uitzonderingen op het afstandsonderwijs voor kwetsbare kinderen, leerlingen in een examenjaar, praktijkgericht onderwijs en de afname van examens en tentamens blijven bestaan.

Er volgt nog een OMT-advies over de effecten van de Britse variant van het coronavirus op kinderen. Aan de hand daarvan beslist het kabinet zo snel mogelijk of het primair onderwijs en de kinderopvang mogelijk al vanaf 25 januari open kunnen.

Uit voorzorg en waar dat kan moeten leerlingen in het voortgezet onderwijs die fysiek onderwijs krijgen anderhalve meter afstand gaan houden.

Noodopvang

Kinderen van wie de ouders in cruciaal beroepsgroepen werken en kinderen in een kwetsbare positie, kunnen ook de komende weken voor noodopvang terecht bij de eigen kinderopvang en school voor noodopvang. De gastouderopvang is wel open, met het dringende verzoek aan ouders om alleen gebruik te maken van de opvang als zij een cruciaal beroep uitoefenen of als hun kinderen in een kwetsbare positie zitten.

Noodopvang bij een kinderopvangorganisatie is alléén beschikbaar voor kinderen van ouders die een contract hebben met de kinderopvang en alleen voor het aantal uren dat in het contract is afgesproken. Dit is dus anders dan de situatie in het voorjaar.

Werkt u in een cruciaal beroep en wilt u tijdens reguliere openingstijden gebruik maken van extra kinderopvang (dus bovenop het aantal uren dat in het contract is afgesproken)? Neem dan contact op met uw kinderopvangorganisatie, mogelijk moet u hiervoor extra betalen.

Kijk voor meer informatie op de pagina over de noodopvang van de Rijksoverheid.  

Bezoekadres

Hofstraat 8
7121 DM Aalten

Postadres

Postbus 119
7120 AC Aalten

T: (0543) 49 33 33
E: gemeente@aalten.nl

Openingstijden

Contactinformatie