HOME  |  In de gemeente  |  Coronavirus  |  Overzicht landelijke coronasteunregelingen

Overzicht landelijke coronasteunregelingen (27-03-2020)

Het coronavirus heeft grote impact op onze samenleving. Ook ondernemers worden zwaar getroffen. Het kabinet heeft verschillende landelijke regelingen bekend gemaakt waar ondernemers gebruik van kunnen maken. Ook de gemeente Aalten heeft gekeken welke ondersteuning de gemeente extra kan bieden bovenop het pakket aan maatregelen dat er al ligt. Hieronder vindt u de belangrijkste informatie.

Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers (TOZO)

Het kabinet stelt een tijdelijke versoepelde regeling in om zelfstandig ondernemers, waaronder ZZP-ers te ondersteunen zodat zij hun bedrijf kunnen voortzetten.  De regeling wordt voor de gemeente Aalten uitgevoerd door Laborijn. Meer informatie vindt u op de website van Laborijn.

Landelijke regelingen

Op de website van het Ondernemersplein staat een overzicht van alle maatregelen die het kabinet heeft genomen en waar meer informatie te verkrijgen is.

Ondernemersadvies landelijk

Heeft u ondernemersvragen over het coronavirus? Neem dan contact op met Kamer van Koophandel Adviesteam: 0800-2117 (op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur) of kijk op de website van de Kamer van Koophandel. Daar staan antwoorden op veel gestelde vragen. De specialisten van de Kamer van Koophandel kunnen u ook helpen bij vragen over bovengenoemde regelingen.

Ook de websites van VNO-NCW en MKB Nederland geven goede informatie voor werkgevers.

De koepels van het bedrijfsleven verstrekken branche-specifieke informatie, denk hierbij aan:

Bezoekadres

Hofstraat 8
7121 DM Aalten

Postadres

Postbus 119
7120 AC Aalten

T: (0543) 49 33 33
E: gemeente@aalten.nl

Openingstijden

Contactinformatie