HOME  |  In de gemeente  |  Korte beschrijving gemeente

Korte beschrijving gemeente

Per 1 januari 2005 is de nieuwe gemeente Aalten ontstaan uit een samengaan van de gemeente Aalten en de gemeente Dinxperlo. De nieuwe gemeente heeft een oppervlakte van 9.708 hectare en bestaat uit de 2 hoofdkernen Aalten en Dinxperlo, het vestingstadje Bredevoort en de kleine kernen Barlo, De Heurne, Haart, Lintelo en IJzerlo. Daarnaast kent het buitengebied een aantal buurtschappen, te weten Barlo, Dale, De Heurne, Haart, Heurne, 't Klooster, Lintelo en IJzerlo.

De gemeente Aalten heeft diverse buurgemeenten. Op Nederlands grondgebied zijn dat de gemeente Winterswijk, de gemeente Oost Gelre (Lichtenvoorde / Groenlo) en de gemeente Oude IJsselstreek (Varsseveld / Gendringen). Pal gelegen aan de Duitse grens is de stad Bocholt (ongeveer 75.000 inwoners) tevens buurgemeente.

Vanwege de unieke combinatie van agrarisch gebied, natuur en cultuurhistorie behoort een deel van de gemeente sinds 2005 tot Nationaal Landschap. Rust, ruimte en natuurschoon maken van de gemeente Aalten een ideale bestemming voor een korte of lange vakantie of dagje uit.

De gemeente heeft een goed netwerk aan fiets- en wandelroutes, vele musea, kerken, culturele evenementen, Bredevoort Boekenstad, zwembaden en recreatiegebied De Slingeplas. Een gevarieerd aanbod aan winkels, markten en horeca maken het aanbod compleet.

Er zijn diverse mogelijkheden voor verblijf; u kunt terecht bij verschillende kampeerterreinen van groot tot klein, groepsverblijven, Bed en Breakfast en overige accommodaties bij particulieren. Bij de VVV-agentschappen in Aalten, Bredevoort en Dinxperlo informeert men u graag. 

Bezoekadres

Hofstraat 8
7121 DM Aalten

Postadres

Postbus 119
7120 AC Aalten

T: (0543) 49 33 33
E: gemeente@aalten.nl

Openingstijden

Contactinformatie