HOME  |  In de gemeente  |  Nieuwsberichten  |  Aanslag gemeentelijke belastingen via MijnOverheid

Aanslag gemeentelijke belastingen via MijnOverheid

Dit item is verlopen op 15-01-2017.

Met ingang van het belastingjaar 2017 biedt de gemeente Aalten inwoners de mogelijkheid om de aanslag gemeentelijke belastingen via MijnOverheid te ontvangen. U ontvangt dan de aanslag in de Berichtenbox van MijnOverheid en niet meer via de post. Hiermee willen wij de digitale dienstverlening vergroten.

Meld u aan voor de Berichtenbox

Als u de aanslag gemeentelijke belastingen voor 2017 digitaal wilt ontvangen, moet u zich registreren voor de Berichtenbox op www.mijn.overheid.nl. Hiervoor hebt u uw DigiD nodig. Na de registratie kunt u direct gebruikmaken van de Berichtenbox. Controleer na uw registratie of de gemeente Aalten is aangevinkt. Zo niet, plaats dan het vinkje en klik onderaan de pagina op ‘bewaren’.

Als u zich nog vóór 15 januari 2017 aanmeldt, ontvangt u eind februari 2017 de aanslag gemeentelijke belastingen 2017 in uw Berichtenbox.  U ontvangt een e-mail zodra de aanslag in de Berichtenbox staat. Hiervoor moet u wel uw e-mailadres registreren bij MijnOverheid.

U bent al aangemeld bij de Berichtenbox

Als u zich al eerder hebt geregistreerd voor de Berichtenbox, controleer dan of de gemeente Aalten is aangevinkt.  Zo niet, plaats dan het vinkje en klik onderaan de pagina op ‘bewaren’.

U ontvangt de aanslag gemeentelijke belastingen dan vanaf 2017 digitaal. U ontvangt een e-mail zodra de aanslag in de Berichtenbox staat. Hiervoor moet u wel uw e-mailadres geregistreerd hebben bij MijnOverheid.

Voordelen digitale aanslag

Het digitaal ontvangen van uw aanslag heeft een aantal voordelen. Het is overzichtelijk en veilig; alleen u kunt bij uw gegevens doordat u moet inloggen met uw DigiD. U kunt uw aanslagen en WOZ-beschikkingen altijd en overal inzien. Ook sparen we het milieu, omdat we minder papier gebruiken.

Als u zich niet registreert voor de Berichtenbox, dan ontvangt u de aanslag gemeentelijke belastingen gewoon per post.

Bezoekadres

Hofstraat 8
7121 DM Aalten

Postadres

Postbus 119
7120 AC Aalten

T: (0543) 49 33 33
E: gemeente@aalten.nl

Openingstijden

Contactinformatie