HOME  |  In de gemeente  |  Nieuwsberichten  |  Aanwijzingstermijn lokale omroep verloopt

Aanwijzingstermijn lokale omroep verloopt

De Mediawet 2008 bepaalt dat niet meer dan één lokale omroep per gemeente kan worden aangewezen. Bij besluit van 16 mei 2017 heeft het Commissariaat voor de Media Stichting Lokale Omroep Aalten Dinxperlo (SLOAD/Aladna FM) voor vijf jaar aangewezen als lokale publieke media-instelling voor de verzorging van de publieke mediadiensten in de gemeente Aalten. Deze periode van vijf jaar is ingegaan op 1 maart 2017 en eindigt op 1 maart 2022.

Nieuwe aanwijzingsprocedure gaat van start

Dat betekent dat er een nieuwe aanwijzingsprocedure gaat lopen. Deze aanwijzingsprocedure waarborgt dat de aanwijzing gaat naar een representatieve lokale omroep. Het Commissariaat voor de Media ziet toe op de procedure en verleent de aanwijzing, na een advies daarover van de gemeenteraad van de gemeente waar de lokale omroep wil gaan uitzenden.

De aanwijzing door het Commissariaat brengt een aantal verplichtingen mee voor de lokale omroep. Zo gelden er regels voor dienstbaarheid, reclame en sponsoring, productie en inhoud van het media-aanbod, content uitwisseling, uitbesteding van activiteiten, nevenactiviteiten en de financiële verantwoording.

Degene die in aanmerking willen komen voor een aanwijzing als lokale omroep moet hiervoor tijdig, voor 1 september 2021, een aanvraag indienen bij het Commissariaat voor de Media (artikel 7, Mediaregeling 2008). Meer informatie over de aanwijzingsprocedure en de voorwaarden staan op de volgende website https://www.cvdm.nl/toestemmingen/lokale-omroep-beginnen.

Bezoekadres

Hofstraat 8
7121 DM Aalten

Postadres

Postbus 119
7120 AC Aalten

T: (0543) 49 33 33
E: gemeente@aalten.nl

Openingstijden

Contactinformatie