HOME  |  In de gemeente  |  Nieuwsberichten  |  Achterhoeks Woonwensen- en Leefbaarheidsonderzoek van start

Achterhoeks Woonwensen- en Leefbaarheidsonderzoek van start

dame op bank

Op 20 juni 2017 start een groot onderzoek naar de woonwensen voor de toekomst en de huidige leefbaarheid in de Achterhoek. Het onderzoek vindt tegelijk plaats in de gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk en wordt samen met de woningcorporaties en de provincie Gelderland uitgevoerd. 30.000 Achterhoekers ontvangen een uitnodiging om mee te doen. Onderzoekbureau Moventem voert het onderzoek uit.

Met de uitkomsten kunnen de Achterhoekse gemeenteraden nog betere beslissingen nemen over het wonen in de toekomst. Welke aanpassingen van de bestaande woningen zijn nodig? Welke wensen hebben starters op de woningmarkt? Waar en hoe bouwen we nog nieuwe woningen? Begin 2018 staan de resultaten van het onderzoek op de agenda van de gemeenteraad.

Verschillende leeftijdsgroepen

Via een steekproef zijn inwoners uit verschillende leeftijdsgroepen geselecteerd om mee te doen aan dit onderzoek. Deze mensen krijgen een brief. Daarin staat een uitnodiging om een aantal vragen te beantwoorden. Dat kan eenvoudig via internet. Deelnemers, die binnen twee weken de vragenlijst invullen, maken kans op een cadeaubon (VVV-bon, iTunes-tegoed of Bol.com kortingscode) van € 20.

Wonen in de toekomst

Wethouder Ted Kok: “Beleid maken doen we niet zomaar. We willen nu en in de toekomst een gemeente zijn waar het prettig wonen, werken en recreëren is. En dat geldt ook voor de gemeenten om ons heen. Mensen veranderen, worden ouder en er zijn minder jongeren. Het totaal aantal inwoners van de Achterhoek gaat dalen. Wat betekent dat voor het wonen in de Achterhoek? Hoe ziet u dat, waar hebt u behoefte aan in de toekomst? Dat horen we graag van u. Ontvangt u een uitnodiging om mee te doen aan het onderzoek, dan hoop ik van harte dat u tijd wilt vrijmaken voor het beantwoorden van de vragen. Uw mening is belangrijk voor ons.”

Hebt u vragen over het onderzoek, kijkt u dan op www.awlo.nl voor meer informatie. U kunt ook mailen naar info@awlo.nl.

Bezoekadres

Hofstraat 8
7121 DM Aalten

Postadres

Postbus 119
7120 AC Aalten

T: (0543) 49 33 33
E: gemeente@aalten.nl

Openingstijden

Contactinformatie