HOME  |  In de gemeente  |  Nieuwsberichten  |  Bestrijding eikenprocessierups

Bestrijding eikenprocessierups

foto eikenprocessierups

In de maanden mei, juni en juli komen op diverse plaatsen in de gemeente Aalten de eikenprocessierupsen voor. De rups heeft brandharen die vervelende gezondheidsklachten kunnen veroorzaken. Daarom bestrijdt gemeente Aalten de eikenprocessierups binnen de gemeente gedeeltelijk. Dit doen we samen met andere Achterhoekse gemeenten.

Alle inlandse eiken binnen de bebouwde kom, of direct op het grensgebied van binnen met buiten de bebouwde kom, worden preventief bespoten met een biologisch bestrijdingsmiddel. Het middel werkt alleen op de rups. Buiten de bebouwde kom wordt de eikenprocessierups alleen rondom scholen en begraafplaatsen bestreden.

Mogelijk overlast

De trekker of auto die het apparaat aandrijft, rijdt stapvoets en kan iets geluid veroorzaken. De bespuiting moet worden uitgevoerd bij relatief windstil en droog weer. Mogelijk dat er ’s nachts gespoten wordt, omdat dan de (weers)omstandigheden optimaal zijn voor de bestrijding.

Melden

Vanaf mei tot en met juli controleert gemeente Aalten geregeld de locaties waar nesten (mogelijk) kunnen voorkomen. Treft u toch de eikenprocessierups aan? Dan kunt u dit melden bij gemeente Aalten, telefoon (0543) 49 33 33.

Eikenprocessierups in eigen boom

Wij bestrijden alleen de rupsen in gemeentelijke bomen. Treft u in uw eigen bomen eikenprocessierupsen aan? Dan dient u zelf contact op te nemen met een bedrijf voor bestrijding. Wij raden u aan de bestrijding niet zelf uit te voeren.

Gezondheidsklachten

Wanneer u gezondheidsklachten heeft als gevolg van de eikenprocessierups, raden wij u aan contact op te nemen met uw huisarts of met de GGD: Gezellenlaan 10, Doetinchem of telefoon (088) 443 30 00.

Bezoekadres

Hofstraat 8
7121 DM Aalten

Postadres

Postbus 119
7120 AC Aalten

T: (0543) 49 33 33
E: gemeente@aalten.nl

Openingstijden

Contactinformatie