HOME  |  In de gemeente  |  Nieuwsberichten  |  Bladafval en bladkorven

Bladafval en bladkorven

Binnenkort worden er op verschillende locaties in de gemeente weer bladkorven geplaatst. Na 14 december halen wij ze weer weg. De bladkorven zijn alleen bedoeld voor bladafval van gemeentebomen. Dus niet voor tuinafval. Daarvoor hebt u uw eigen groene gft-container. Ligt er toch tuinafval in een bladkorf, dan halen we die bladkorf (na een waarschuwing) weg. Dit geldt ook voor bladkorven waarbij het blad niet erin, maar ernaast gestort is. Ook zien we dat er regelmatig hondenpoepzakjes in de korven worden gegooid. Dit is absoluut niet de bedoeling. Let er samen op dat de bladkorf gebruikt wordt waarvoor deze bedoeld is.

Bladhopen

Tot eind januari 2021 kunt u bladafval ook op een hoop vegen en door de gemeente op laten halen. De bladhoop moet dan wel op openbaar terrein liggen en bij voorkeur op een verharde ondergrond waar een vrachtwagen goed bij kan komen. Voor het laten ophalen van bladhopen kunt u de gemeente bellen: (0543) 49 33 33.

Buitengebied

Ook in het buitengebied halen wij na een telefonische afspraak bladhopen op. Dat doen we eind 2020 of begin 2021. Als er ander afval dan alleen blad ligt, laten we alles liggen.

Zelf wegbrengen

Als particulier kunt u bladafval ook zelf wegbrengen. Dat kan van 1 oktober t/m 19 december 2020 bij afvalverwerkingsbedrijf Aalbers, Broekstraat 31 in Aalten. Als u binnen deze periode alléén bladaval brengt, is dat gratis. Er kan gevraagd worden om uw legitimatiebewijs. De openingstijden kunt u vinden op de website van afvalverwerkingsbedrijf Aalbers.

Bezoekadres

Hofstraat 8
7121 DM Aalten

Postadres

Postbus 119
7120 AC Aalten

T: (0543) 49 33 33
E: gemeente@aalten.nl

Openingstijden

Contactinformatie