HOME  |  In de gemeente  |  Nieuwsberichten  |  Electrisch afval? Bewaar het in de Jekko inzamelbox!

Electrisch afval? Bewaar het in de Jekko inzamelbox!

kartonnen doos met verschillende kleuren waar je kunt inzamelen kleine electrische apparaten batterijen lampen in kunnen

Bij elektrisch afval gaat het om kapotte en oude elektrische apparaten. Dit wordt ook wel e-waste genoemd. Het zijn kleine apparaten waar een batterij in kan of waar een stekker aan zit. Bijvoorbeeld een kapot scheerapparaat, een elektrische tandenborstel of een afstandsbediening.

In elektrisch afval zitten stoffen die hergebruikt kunnen worden. Door die stoffen eruit te halen kunnen ze weer in nieuwe apparaten gebruikt worden. Maar er kunnen ook schadelijke stoffen in zitten. Die kunnen eruit gehaald worden om veilig af te voeren. Daarom is het belangrijk om elektrisch afval niet bij het restafval te doen. Bewaar het gescheiden en lever het in. 

Gratis inleveren

Inleveren van elektrisch afval kan gratis. U kunt dit doen bij het afvalbrengstation, maar het kan ook bij de wat grotere winkels waar ze zulke apparaten verkopen. Daar staan vaak opvallende bakken waar u ze in kunt doen. Veel mensen vinden het handig om hun kapotte elektrische apparaten eerst thuis te bewaren. Dat kan met de Jekko inzamelbox. U hoeft dan niet elk apparaat apart weg te brengen.

Waar kan ik de Jekko inzamelbox krijgen?

Met de Jekko inzamelbox kunt u gebruikte kleine elektrische apparaten, maar ook kapotte spaarlampen en lege batterijen netjes op één plek bewaren. De Jekko inzamelbox is gratis, en u kunt hem veel keren gebruiken. Hij is af te halen bij het klantcontactcentrum van de gemeente, aan de Hofstraat in Aalten. Het is een soort bouwpakket, dus u mag hem zelf in elkaar zetten. Op = op!

Bezoekadres

Hofstraat 8
7121 DM Aalten

Postadres

Postbus 119
7120 AC Aalten

T: (0543) 49 33 33
E: gemeente@aalten.nl

Openingstijden

Contactinformatie