HOME  |  In de gemeente  |  Nieuwsberichten  |  Gemeente Aalten zoekt een nieuwe burgemeester

Gemeente Aalten zoekt een nieuwe burgemeester

Dit item is verlopen op 19-01-2017.
verrekijker en bril

Denkt u mee over het profiel van de nieuwe burgemeester?

Op 17 januari 2017 gaat burgemeester Berghoef met pensioen. De heer Arnold Gerritsen neemt tijdelijk het stokje van hem over, maar de gemeenteraad start binnenkort ook al met de zoektocht naar een nieuwe burgemeester. De eerste stap is het maken van een goede profielschets. En daar vraagt de gemeenteraad uw hulp bij, want de burgemeester is er voor iedereen.

Welke eigenschappen vindt u belangrijk voor een burgemeester? Wat voor een type burgemeester zou u graag in de gemeente Aalten zien? En waar moet de nieuwe burgemeester (vooral) aandacht voor hebben? Tot 19 januari 2017 kunt u uw ideeën hierover meegeven aan de gemeenteraad. U doet dat door het invullen van onderstaande online enquête.

Vul hier de enquête in

Profielschets

De vertrouwenscommissie (die bestaat uit leden van de gemeenteraad) gebruikt de uitkomsten van de enquête bij het schrijven van de profielschets voor de nieuwe burgemeester. Op maandag 6 maart bespreekt de gemeenteraad de profielschets met de Commissaris van de Koning van Gelderland in een extra openbare raadsvergadering. Na vaststelling van de profielschets wordt de vacature opengesteld. Wanneer de nieuwe burgemeester daadwerkelijk gaat beginnen, is op dit moment nog niet bekend.

Bezoekadres

Hofstraat 8
7121 DM Aalten

Postadres

Postbus 119
7120 AC Aalten

T: (0543) 49 33 33
E: gemeente@aalten.nl

Openingstijden

Contactinformatie