HOME  |  In de gemeente  |  Nieuwsberichten  |  Gemeentepolis: zorgverzekering voor mensen met een laag inkomen

Gemeentepolis: zorgverzekering voor mensen met een laag inkomen

Voor inwoners met een laag inkomen heeft gemeente Aalten regelingen getroffen. Een van die regelingen is de collectieve zorgverzekering. Is uw inkomen lager dan 120% van het sociaal minimum (zie tabel onderaan dit bericht)? Dan kunt u via de gemeente een collectieve zorgverzekering afsluiten. Het gaat om een basiszorgverzekering en een aanvullende zorgverzekering.

Vanaf 1 januari wordt de collectieve zorgverzekering van de gemeente Aalten veranderd. We nemen afscheid van CZ en hebben nieuwe afspraken gemaakt met zorgverzekeraar Menzis. Menzis biedt de Gemeentepolis aan. Inwoners met een laag inkomen krijgen via de gemeente korting op de basisverzekering en op het gekozen aanvullende pakket van de Menzis Gemeentepolis. De vergoedingen vanuit de Gemeentepolis zijn ruim.

Gemeente betaalt mee

Tot nu toe betaalde de gemeente niet mee aan de collectieve zorgverzekering. Dat gaat veranderen. Per 1 januari 2020 betaalt de gemeente Aalten mee aan de zorgpremie voor de nieuwe Menzis Gemeentepolis.

www.gezondverzekerd.nl/aalten

Op de website www.gezondverzekerd.nl/aalten vindt u alle informatie over de pakketkeuzes. U kunt er uw huidige polis vergelijken met de Gemeentepolis van Menzis. Uw keuze gemaakt? U kunt zich via de website ook aanmelden voor de Gemeentepolis.

Tabel inkomensgrenzen

(120% van bijstandsniveau)

21 jaar tot pensioengerechtigd  

Alleenstaanden en alleenstaande ouders € 1.175
Gehuwden/samenwonenden € 1.680

Pensioengerechtigd

Alleenstaanden en alleenstaande ouders € 1.315
Gehuwden/samenwonenden € 1.790

Bezoekadres

Hofstraat 8
7121 DM Aalten

Postadres

Postbus 119
7120 AC Aalten

T: (0543) 49 33 33
E: gemeente@aalten.nl

Openingstijden

Contactinformatie