HOME  |  In de gemeente  |  Nieuwsberichten  |  Gespreksgroepen Het Kompas en Mantelzorgkompas van start

Gespreksgroepen Het Kompas en Mantelzorgkompas van start

Voor mensen met beginnende dementie is er nu een gespreksgroep: het Kompas. Het Kompas biedt deelnemers een welkom houvast in verwarrende tijden. Er is veel aandacht voor het geven van informatie en het uitwisselen van ervaringen met mensen in dezelfde situatie.

Het Kompas start op donderdag 25 januari. Deelnemers komen om de week op donderdag van 10.30 tot 12.00 uur bij elkaar bij ’t Noorden (Lichtenvoordsestraatweg 44 in Aalten). Instromen kan op ieder moment.

Aanmelden bij Figulus Welzijn

Om u aan te melden voor het Kompas, kunt u contact opnemen met Figulus Welzijn: Polstraat 9, Aalten - (0543) 47 39 93 of Terborgseweg 5, Dinxperlo - (0315) 65 52 82. Een van de gespreksleiders zal in een kennismakingsgesprek met u bespreken of deelname aan de groep iets voor u is.

Ook voor mantelzorgers

Voor partners, familieleden en andere mantelzorgers van mensen met (beginnende) dementie is er ook een gespreksgroep: het Mantelzorgkompas. Ook het Mantelzorgkompas begint op donderdag 25 januari (zelfde tijd). De groep komt eens in de 4 weken bij elkaar.

Hoewel het Kompas en het Mantelzorgkompas gelijktijdig plaatsvinden, zijn ze niet aan elkaar gekoppeld. U kunt dus gerust deelnemen aan het Mantelzorgkompas als degene voor wie u zorgt niet deelneemt aan het Kompas. En andersom.

Aanmelden bij VIT-hulp bij mantelzorg

Wilt u deelnemen aan het Mantelzorgkompas, neem dan contact op met VIT-hulp bij mantelzorg: Varsseveldseweg 5, Lichtenvoorde - (0544) 82 00 00.

Er is een folder beschikbaar met uitgebreide informatie over beide gespreksgroepen.

Bezoekadres

Hofstraat 8
7121 DM Aalten

Postadres

Postbus 119
7120 AC Aalten

T: (0543) 49 33 33
E: gemeente@aalten.nl

Openingstijden

Contactinformatie