HOME  |  In de gemeente  |  Nieuwsberichten  |  Gezocht: het landschap van gemeente Aalten in beeld

Gezocht: het landschap van gemeente Aalten in beeld

Aalten, februari 2021 – We wandelen en we wandelen. En tijdens de wandeling leggen we ons mooie Achterhoekse landschap vast. Heel herkenbaar? Ongetwijfeld! Daarom dagen wij u graag uit om deel te nemen aan een fotowedstijd.

Tijdens de huidige lockdown waarderen we het prachtige landschap in onze eigen omgeving. Deze waardering komt ook tot uiting in het landelijke thema van 2021 ‘Ode aan het landschap’. Vooral omdat er maar weinig plekken ter wereld zijn waar het landschap zo divers is als in Nederland. In de gemeente Aalten willen we hier graag aandacht aan besteden door ons landschap in de schijnwerpers te zetten.

Fotowedstrijd

Wij dagen u uit om de mooiste, de meest herkenbare, unieke, karakteristieke, authentieke, liefdevolle foto van het landschap van onze gemeente te maken. Dat mag een schitterende winterfoto van de afgelopen periode zijn. Maar we ontvangen ook graag mooie foto’s van elk seizoen. Want elk seizoen heeft zijn eigen charme!

De winnaars van de eerste, tweede en derde prijs worden beloond met BAD-biljetten ter waarde van respectievelijk € 50,--, € 30,-- en € 20,--. De BAD-biljetten zijn bij diverse ondernemers in Bredevoort, Aalten en Dinxperlo te verzilveren. Daarnaast worden de winnende foto’s gepubliceerd in Aalten Vooruit en De Band.

Spelregels

Burgemeester Anton Stapelkamp, fotograaf Frank Vinkenvleugel, beleidsmedewerker Landschap Ingrid Oonk en Herlinda ter Maat van Achterhoek Toerisme, kiezen aan de hand van de inzendingen de mooiste foto’s. De winnaars ontvangen persoonlijk bericht en de uitslag wordt via de media bekend gemaakt.

Het fotobestand moet minimaal 2 MB groot zijn. Bij deelname aan de fotowedstrijd geeft u gemeente Aalten, Achterhoek Toerisme en Achterhoek Nieuws toestemming voor het gebruik van uw foto’s (dit geldt ook voor niet-winnende foto’s) voor diverse promotiedoeleinden. Vermeld bij uw inzending de locatie van de foto’s, uw naam, adresgegevens en motivatie waarom deze foto volgens u het landschap in de gemeente Aalten symboliseert. De foto moet dus in de gemeente Aalten gemaakt zijn. U kunt uw foto’s vóór 1 juni 2021 mailen naar h.termaat@achterhoek.nl

Achterhoeks wandelnetwerk

Heeft u behoefte aan inspiratie voor een nieuwe wandelroute in een ander deel van onze gemeente? Een wandelkaart van het Achterhoeks wandelnetwerk  is verkrijgbaar  bij VVV en de boekhandel voor €5,95.

Bezoekadres

Hofstraat 8
7121 DM Aalten

Postadres

Postbus 119
7120 AC Aalten

T: (0543) 49 33 33
E: gemeente@aalten.nl

Openingstijden

Contactinformatie