HOME  |  In de gemeente  |  Nieuwsberichten  |  Gladheidbestrijding seizoen 2017 – 2018

Gladheidbestrijding seizoen 2017 – 2018

strooiwagen

Het is weer de tijd van het jaar dat gladheid voor kan komen. Daarom willen wij u door middel van deze publicatie informeren over de werkwijze bij de gladheidbestrijding in de gemeente Aalten.

De gemeente beschikt over 4 strooi-eenheden en 7 sneeuwschuivers. Bij geconstateerde of dreigende gladheid komt het strooimaterieel in actie. Als strooimiddel wordt zout in opgeloste vorm gebruikt, het zogenaamde nat strooien. Dit kan preventief worden gestrooid. Dit is te zien als ’s avonds de strooiwagen rond gaat wanneer het nog niet glad is, maar dat gladheid wordt verwacht in de ochtenduren. In de Achterhoek wordt door alle gemeentes gelijktijdig gestrooid. De gemeente Oost Gelre vormt hierop soms een uitzondering, dit kan dus op de gemeentegrenzen tussen Aalten en Lichtenvoorde tot verschillende wegdekcondities leiden.

De strooiroute ligt vast en is elke keer hetzelfde. De route sluit aan op de route van de omliggende gemeentes. Allereerst worden de belangrijkste wegen behandeld, de zogenaamde hoofdroute. Dit zijn met name de druk bereden doorgaande routes, gevaarlijk hellende wegen en bus- en schoolroutes. Het strooien van een route vergt ca 3 –3,5 uur. Daarna worden bij aanhoudende gladheid de wegen van de dagroute gestrooid. Niet alle wegen worden gestrooid. De routes zijn zodanig ingericht dat een ieder vrij snel op een gestrooide weg kan komen.

Strooiroutes

U kunt de routes hier bekijken.
Met de + en - knop linksboven in de kaart kunt u in- en uitzoomen en met de knop 'kaartlagen' kunt u de hoofd- en strooiroute zichtbaar maken. Met het zoekvenster rechtsboven kunt u meteen inzoomen op een bepaalde straat.

Helpt u mee?

Ieder van u kan ook een steentje bijdragen aan de gladheidbestrijding door bij sneeuwval de stoep bij uw woning sneeuwvrij te maken. Het is vaak maar een kleine moeite en er zullen veel dankbare voetgangers gebruik maken van uw schoongemaakte stoep.

Advies

  • Rijd voorzichtig bij gladheid en pas uw snelheid aan.
  • Houd er rekening mee dat niet alle wegen en straten zijn gestrooid.

Bezoekadres

Hofstraat 8
7121 DM Aalten

Postadres

Postbus 119
7120 AC Aalten

T: (0543) 49 33 33
E: gemeente@aalten.nl

Openingstijden

Contactinformatie