HOME  |  In de gemeente  |  Nieuwsberichten  |  Gladheidbestrijding

Gladheidbestrijding

autoband in de sneeuw

Het is weer de tijd van het jaar dat gladheid kan voorkomen. De gemeente heeft vier strooi-eenheden en zeven sneeuwschuivers die bij (dreigende) gladheid in actie komen. Als strooimiddel wordt zout in opgeloste vorm gebruikt, het zogenaamde nat strooien. Dit kan preventief worden gestrooid.

Ziet u ’s avonds de strooiwagen al, maar is het nog niet glad? Dan wordt er gladheid verwacht in de ochtenduren. In de Achterhoek wordt door alle gemeentes gelijktijdig gestrooid. De gemeente Oost Gelre vormt hierop soms een uitzondering, dit kan dus op de gemeentegrenzen tussen Aalten en Lichtenvoorde tot verschillende wegdekcondities leiden.

Strooiroute

De strooiroute ligt vast en is elke keer dezelfde. De route sluit aan op de route van de omliggende gemeentes. Allereerst worden de belangrijkste wegen behandeld; de hoofdroute. Dit zijn met name de druk bereden doorgaande routes, gevaarlijk hellende wegen en bus- en schoolroutes. Het strooien van een route vergt ca. 3 tot 3,5 uur. Bij aanhoudende gladheid wordt ook de dagroute gestrooid.

Niet alle wegen worden gestrooid

De routes zijn zodanig ingericht dat iedereen vrij snel op een gestrooide route kan komen. U vindt de routes op onze website.

Wat kunt u doen?

U kunt ook zelf een steentje bijdragen in de gladheidbestrijding. Bijvoorbeeld door bij sneeuwval de stoep bij uw woning sneeuwvrij te maken. Vaak een kleine moeite waar voetgangers u dankbaar voor zullen zijn.

  • Rijd voorzichtig bij gladheid en pas uw snelheid aan.
  • Houd er rekening mee dat niet alle wegen en straten zijn gestrooid.

Bezoekadres

Hofstraat 8
7121 DM Aalten

Postadres

Postbus 119
7120 AC Aalten

T: (0543) 49 33 33
E: gemeente@aalten.nl

Openingstijden

Contactinformatie