HOME  |  In de gemeente  |  Nieuwsberichten  |  Grote brand aan Vierde Broekdijk in Aalten

Grote brand aan Vierde Broekdijk in Aalten

13.30 uur: De brandweer heeft het sein brand meester gegeven. Voor het nablussen blijven twee blusvoertuigen, een hoogwerker en het grootwatertransport ter plaatse. Voor dit moment: einde berichtgeving.

12.55 uur: NL-Alert: Rook is afgenomen. Brandweer blijft nablussen. Maatregelen omwonenden brand Aalten ingetrokken.

12.45 uur: De brandweer gaat nu afschalen. Ze zijn nog wel aan het nablussen. De rook zal in de loop van de middag  verder afnemen.

De bedrijven in het benedenwindsegebied (driehoek) zijn naar verwachting vanaf 17.00 uur weer beschikbaar. Voor de bedrijven zelf (en medewerkers) geldt: is er nog rook of (geur)overlast? Goed luchten kan helpen. Voor een eventuele nieuwe meting neem contact op met de brandweer.

11.00 uur: Burgemeester Stapelkamp en wethouder Veldhuizen zijn bij De Geste en 't Noorden geweest waar medewerkers van Tritop en Virupa de klap van de brand verwerkten en werden bijgepraat.

Bedrijven in de driehoek zijn voorlopig nog niet bereikbaar en blijven nog even gesloten.

9.45 uur: Ziet u rook en ervaart u last? Sluit dan ramen en deuren. Heeft u geen last? Dan hoeft u geen verdere acties te ondernemen. Alle scholen in het gebied zijn gecontroleerd en vrijgegeven. Er vliegt een politiehelikopter om een beter overzicht te krijgen van de brandhaarden, waardoor er gerichter kan worden geblust.

9.35 uur: NL-Alert: Rook brand Vierde Broekdijk kan komende uren iets toenemen door nablussen. Bij overlast sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit.

8.50 uur: De brandweer is nog aan het blussen. Bedrijven in de omgeving (driehoek) zijn nog niet bereikbaar. De rookoverlast is in Aalten grotendeels verdwenen. Er worden metingen gedaan in en bij basisscholen en kinderopgvanglocaties in de omgeving. Basisschool Uniek en kinderopvang HumanKind zijn vrijgegeven.

7.00 uur: Er is een grote brand aan de Vierde Broekdijk in Aalten. De brand veroorzaakt veel rook. Rook is altijd ongezond; blijf uit de rook, sluit ramen en deuren en zet mechanische ventilatie uit als u overlast ervaart. Geef hulpdiensten de ruimte, kom niet naar de brand toe!

Alle bedrijven in de driehoek Vierde Broekdijk-Dinxperloseweg-Rondweg Zuid tot nader order gesloten. Deze hebben te lang in de rook gelegen. Genoemde wegen en enkele andere toegangswegen zijn daarom, ook tot nader order, afgesloten. De omleidingsroutes worden ter plaatse aangegeven.

Als u vragen heeft over de brand kunt u telefonisch contact opnemen met ons opnemen via telefoonnummer (0543) 49 33 33.

Bekijk voor meer informatie en laatste updates de twitteraccounts van de VNOG en gemeente Aalten.

In de factsheet hieronder leest u meer over rook, roet en PAK's. Enkele aanvullingen:

  • De brokstukken kunnen opgeraapt worden en weggegooid worden als restafval. De kleinere deeltjes kunnen met water weggespoeld worden. Na aanraking is het voldoende om de handen te wassen met water en zeep.
  • Stank in de basisscholen? Goed luchten voor de lessen beginnen, als de buitenlucht het toelaat.
  • Spoel eventueel groente en fruit uit de moestuin goed af. Bij twijfel de groente of fruit weggooien.

Foto: 112 Achterhoek-Nieuws / NewsUnited

Relevante downloads

Bezoekadres

Hofstraat 8
7121 DM Aalten

Postadres

Postbus 119
7120 AC Aalten

T: (0543) 49 33 33
E: gemeente@aalten.nl

Openingstijden

Contactinformatie