HOME  |  In de gemeente  |  Nieuwsberichten  |  Laag inkomen, hoge kosten?

Laag inkomen, hoge kosten?

man en vrouw met laptop en rekenmachine

Tot 1 maart kunt u de financiële tegemoetkoming 2018 nog aanvragen. Voor mensen die niet veel te besteden hebben, maar wel flink wat kosten hebben, heeft gemeente Aalten financiële regelingen en tegemoetkomingen. Tot 1 maart 2019 kunt u nog tegemoetkomingen aanvragen over kosten die u in 2018 heeft gemaakt voor activiteiten en educatie.

Voor inwoners met een laag inkomen zijn er twee regelingen die het mogelijk maken dat iedereen mee kan (blijven) doen:

  • Meedoenregeling; een tegemoetkoming voor activiteiten op sportief, sociaal, cultureel of educatief gebied, zowel voor volwassenen als voor kinderen. De maximale vergoeding per kalenderjaar is € 200 per kind (inwonend, tot 18 jaar) en € 150 per volwassene.
  • Kindpakket; extra vergoeding voor gezinnen met kinderen, bijvoorbeeld om te kunnen sporten, voor zwemles en voor allerlei schoolkosten.

Recht op een (gedeeltelijke) tegemoetkoming?

Beide regelingen zijn voor iedereen met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum en weinig tot geen eigen geld. Is uw inkomen net iets hoger? Ook dan kan het zijn dat u in aanmerking komt deze regelingen. Meestal krijgt u dan een deel van de tegemoetkoming. Twijfelt u of u recht heeft op een (gedeeltelijke) tegemoetkoming? Neem gerust contact met de gemeente. Wij maken graag een berekening voor u, zodat u snel duidelijkheid hebt en eventueel nog voor 1 maart een bijdrage aan kunt vragen.

In de inmiddels vernieuwde folder ‘Financiële regelingen en voorzieningen in 2019 voor inwoners met een smalle beurs’ leest u alles over de verschillende regelingen. U kunt ook kijken op www.aalten.nl/smallebeurs.

Bezoekadres

Hofstraat 8
7121 DM Aalten

Postadres

Postbus 119
7120 AC Aalten

T: (0543) 49 33 33
E: gemeente@aalten.nl

Openingstijden

Contactinformatie