HOME  |  In de gemeente  |  Nieuwsberichten  |  Nieuwe wethouders geïnstalleerd

Nieuwe wethouders geïnstalleerd

de vier wethouders

In de raadsvergadering van 3 juli zijn de nieuwe wethouders geïnstalleerd. De komende vier jaar bestaat het college uit burgemeester Anton Stapelkamp, gemeentesecretaris/algemeen directeur Jan Nobel en de wethouders Ted Kok, Hans te Lindert, Martin Veldhuizen en Joop Wikkerink.

Hieronder een korte kennismaking met de wethouders, met de portefeuilleverdeling in grote lijnen. De precieze portefeuilleverdeling moet nog worden vastgesteld door het nieuwe college.

Ted Kok – CDA

Ted Kok is wethouder voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, Financiën, Grondzaken en Facilitaire zaken. Ted is 51 jaar, getrouwd en woont met zijn vrouw en 2 dochters in Didam. Hij is al 8 jaar wethouder in de gemeente Aalten en gaat zijn derde termijn in. Daarvoor was hij 16 jaar wethouder in de gemeente Montferland (voor de herindeling gemeente Didam).

Martin Veldhuizen – VVD

Martin Veldhuizen is wethouder voor Openbare Werken, Economie, Recreatie en Toerisme en Duurzaamheid. Martin woont al jaren in Aalten en is 65 jaar. Hij is getrouwd en vader van 3 volwassen kinderen. Sinds 2007 is hij raadslid in de gemeente Aalten en vanaf de oprichting in 1990 is hij directeur van Novel Groep. Door zijn benoeming tot wethouder zal hij Novel Groep binnenkort verlaten.

Joop Wikkerink – Progressieve Partij

Joop Wikkerink is wethouder voor Sociaal Domein, waaronder de Participatiewet, Wet Maatschappelijk Ondersteuning (zorg) en Sociaal Cultureel Werk. Joop is 66 jaar, getrouwd en vader van 3 volwassen kinderen. Hij woont in Bredevoort en was hiervoor adviseur startende ondernemers en senior beleidsmedewerker werk en arbeidsmarkt bij de gemeente Enschede en Hengelo. Joop is vanaf september 1982 lid van de gemeenteraad van Aalten.

Hans te Lindert – CDA

Hans te Lindert is parttime wethouder voor Onderwijs, Jeugd- en Sportzaken. Hans is 40 jaar, getrouwd, vader van 3 kinderen en woont in Aalten. Hans is sinds 2017 coördinator bij Personeelscluster Oost Nederland en zal die functie parttime in blijven vullen. Daarvoor was hij directeur van basisschool ’t Bastion in Bredevoort.

Nieuwe raadsleden

Door de benoeming van de 4 wethouders zijn er 2 plekken vrijgekomen in de gemeenteraad. Daarvoor zijn op 3 juli Paul Eijkelkamp (VVD) en Guido Uland (Progressieve Partij) geïnstalleerd als raadslid.

Bezoekadres

Hofstraat 8
7121 DM Aalten

Postadres

Postbus 119
7120 AC Aalten

T: (0543) 49 33 33
E: gemeente@aalten.nl

Openingstijden

Contactinformatie