HOME  |  In de gemeente  |  Nieuwsberichten  |  Omgekeerd inzamelen: informatie over de containers

Omgekeerd inzamelen: informatie over de containers

Dit item is verlopen op 06-03-2017.

Het omgekeerd inzamelen is gestart. Vanaf nu wordt de grijze container niet meer geleegd. In de kernen doet u het restafval in de ondergrondse container. De komende 2 weken worden door ROVA alle nieuwe containers bezorgd en alle oude containers ingenomen. Uiterlijk 27 januari heeft iedereen de nieuwe container(s) ontvangen. ROVA informeert u per brief over de datum wanneer de oude containers worden opgehaald.

Plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons

In week 2 en 3 worden de pmd-containers bezorgd, voor zover dat nog niet is gebeurd. Let op: deze container kunt u pas bij de inzameling van eind januari gebruiken. Deze eerste week van januari is het nog de bedoeling dat u pmd nog in zakken aanbiedt.

Groente-, fruit- en tuinafval

Heeft u een grote gft-container besteld? ROVA start deze week (week 1) met het bezorgen hiervan. Uiterlijk 10 januari heeft iedereen een grote gft-container ontvangen (indien besteld). Deze week wordt gft ingezameld. Wij verzoeken u de gft-container na het legen ook leeg te laten. Zodra de nieuwe grote gft-container er is, kunt u daar gebruik van maken. Het is mogelijk dat er een paar dagen tussen het legen en het ontvangen van de nieuwe container zit. Ook dan verzoeken wij u de oude container leeg te laten.  

Ophalen containers

ROVA start binnenkort met innemen van de overbodige containers.  Als u in een van de kernen woont krijgt u volgende week een brief van ROVA. Daarin staat op welke dag uw restcontainer en eventueel uw oude gft-container(s) leeg moet worden aangeboden. In de kernen worden de containers van 12 t/m 27 januari opgehaald. Woont u in het buitengebied? Dan worden de eventuele oude gft-containers op 9 januari opgehaald. Waarschijnlijk heeft u hierover al een brief gehad van ROVA.

Heeft u rond 27 januari nog geen nieuwe container(s) ontvangen? Neem dan contact op met ROVA klantenservice@rova.nl of telefonisch via (038) 427 37 77.

Bezoekadres

Hofstraat 8
7121 DM Aalten

Postadres

Postbus 119
7120 AC Aalten

T: (0543) 49 33 33
E: gemeente@aalten.nl

Openingstijden

Contactinformatie