HOME  |  In de gemeente  |  Nieuwsberichten  |  Pmd-inzameling: tips en extra container voor grote gezinnen

Pmd-inzameling: tips en extra container voor grote gezinnen

Pmd staat voor plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons. Het gaat bij pmd dus altijd om verpakkingen. Ingezameld pmd wordt gesorteerd en gebruikt als grondstof voor nieuwe producten. De inzameling van pmd gaat al heel goed, maar de kwaliteit van het ingezamelde pmd kan nog beter. U kunt helpen de kwaliteit te verbeteren. Verdere tips voor slim gebruikmaken van de ruimte in uw pmd-container:

Is dit wel verpakking?

Doet u iets in de pmd-bak, stel uzelf dan eerst de vraag: is dit wel verpakking? Geen verpakkingen zijn: kinderspeelgoed, tuinmeubels, piepschuim, isolatiemateriaal, landbouwfolie, pvc-buizen en dergelijke. Die horen dus niet de pmd-container. Wat er ook niet in hoort zijn foliemixen (bijvoorbeeld chipszakken, doordrukstrips medicijnen).

Platdrukken

Om ruimte te besparen kunt u pmd los in de container doen. Een plastic fl es, tube, drink- of zuivelpak kunt u het beste platdrukken na gebruik. Haal de dop van de verpakking, druk de lucht eruit en draai de dop er weer op.

Leeg blijft leeg

Het is niet nodig om de verpakkingen schoon te maken. Het is voldoende als de verpakking leeg is. Eenmaal leeg, is het belangrijk dat de verpakking ook leeg blijft. Vul een lege verpakking niet met ander pmd-afval. Dit verstoort het sorteerproces bij de verwerker.

Meer informatie

Op www.rova.nl/pmd vindt u meer informatie over de inzameling en recycling van pmd. Heeft u vragen over de pmd-inzameling, neem dan contact op met het ROVA Klantcontactcentrum, (038) 427 37 77 of via www.rova.nl/contact. Het ROVA Klantcontactcentrum is op werkdagen bereikbaar tussen 8.00 en 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 en 15.00 uur.

Extra pmd-container voor grote gezinnen

Grote gezinnen kunnen een tweede pmd-container bestellen. Voor gezinnen van 6 personen en meer is dat gratis. Heeft u een gezin van 5 personen, dan kunt u tegen betaling een tweede pmd-container krijgen. U betaalt eenmalig € 15,30 als u de container op afspraak zelf ophaalt bij ROVA in Winterswijk. De container kan ook door ROVA bij u worden thuisbezorgd. De kosten zijn dan eenmalig € 47,10. De extra pmd-containers worden maandelijks gratis geleegd. Heeft u een groot gezin en behoefte aan een extra pmd-container? U kunt de pmd-container rechtstreeks bestellen via het ROVA Klantcontactcentrum: (038) 427 37 77. ROVA stemt de aanvragen af met de gemeente Aalten.

Bezoekadres

Hofstraat 8
7121 DM Aalten

Postadres

Postbus 119
7120 AC Aalten

T: (0543) 49 33 33
E: gemeente@aalten.nl

Openingstijden

Contactinformatie