HOME  |  In de gemeente  |  Nieuwsberichten  |  Samen ’De Kattenberg op’

Samen ’De Kattenberg op’

Aan de slag voor aantrekkelijke centra

Op dinsdag 18 juli is de aftrap van het project ’De Kattenberg op’, in het pand aan de Lichtenvoordsestraatweg 5. Bewoners, ondernemers en de eigenaren van panden in het gebied tussen het pleintje Veemarkt en tuincentrum Voskuil, zijn voor deze avond uitgenodigd.

Bewoners, ondernemers en eigenaren zijn uitgenodigd om samen te werken aan een plan voor de De Kattenberg. Dit plan kan gaan over bijvoorbeeld een nieuwe bestemming voor leegstaande panden, over wonen, parkeren, groen enz. Het project wordt begeleid door bureau Procesmakers (www.procesmakers.nl).

Waarom doen we dit?

De afgelopen jaren zijn de winkelstraten in het centrum van Aalten opnieuw ingericht. Het centrum van Aalten is aantrekkelijk en gezellig, met volop activiteiten. De zogenoemde aanloopstraten richting het centrum van Aalten bepalen mede hoe de winkelstraten worden beleefd. De laatste jaren zien wij volop veranderingen in die straten en een toename van leegstaande panden. Met de eigenaren van panden, bewoners en ondernemers willen wij gezamenlijk een plan maken voor de toekomst van de aanloopstraten. Omdat er individueel al projecten binnen het gebied De Kattenberg lopen, starten we met dit gebied. In 2018 gaan we verder met de aanloopstraten rond de Dijkstraat (tussen de spoorwegovergang en centrum) en de Hogestraat (tussen Landstraat en De Hoven).

Hoe verder?

Het plan voor De Kattenberg komt tot stand met inbreng van alle betrokkenen. Dit betekent ook dat we nu nog niet weten wat de uitkomst is. En dat geldt volgend jaar ook voor de plannen voor de overige aanloopstraten; daar hebben vooral de betrokkenen een stem en inbreng in. En misschien klinkt 2018 nog ver weg, maar natuurlijk kunt u als bewoner, eigenaar van een of meerdere panden of als ondernemer nu alvast samen gaan nadenken over de toekomst van uw woon- en bedrijfsomgeving. Hoe ziet ú die toekomst? Wat wilt u inbrengen in het project? Wat wilt u veranderen en wat is daar voor nodig?

Meer informatie

Heeft u vragen over het project ‘De Kattenberg op’ of een van vervolgprojecten, neemt u dan contact op: (0543) 49 33 33 of e-mail: gemeente@aalten.nl.

Deze projecten passen binnen de uitgangspunten van het project Kernenfoto’s waar we sinds de vaststelling in 2015 mee bezig zijn.

Bezoekadres

Hofstraat 8
7121 DM Aalten

Postadres

Postbus 119
7120 AC Aalten

T: (0543) 49 33 33
E: gemeente@aalten.nl

Openingstijden

Contactinformatie