HOME  |  In de gemeente  |  Nieuwsberichten  |  Zorgkompas blijft hulp bij huishouden leveren

Zorgkompas blijft hulp bij huishouden leveren

wasbak met schoonmaakmiddelen

Een recente aankondiging van De Nieuwe Zorg Thuis heeft gezorgd voor onrust over huishoudelijke hulp in de gemeente Aalten. Graag willen wij hier duidelijkheid over geven.

Er is een korte tijd sprake geweest van mogelijke overname van werkzaamheden (huishoudelijke hulp) van Zorgkompas door De Nieuwe Zorg Thuis. Die overname gaat NIET door. Medewerkers van Zorgkompas blijven de huishoudelijke zorg gewoon bieden. Hierover hebben wij op 19 september bericht (zie hieronder).

Ondanks dat de overname niet is doorgegaan, heeft De Nieuwe Zorg Thuis toch besloten huishoudelijke hulp aan te gaan bieden in de Achterhoek. Dat mogen ze ook, net als andere zorgorganisaties*) die zich daarvoor bij de gemeente aanmelden. Inwoners met een indicatie voor huishoudelijke hulp mogen zelf kiezen van wij zij de hulp krijgen.

*) Naast Zorgkompas en De Nieuwe Zorg Thuis, mogen op dit moment Actief Zorg, Alfa & Zorg, Allerzorg, BiOns, Careaz, Derman Gelderland, Eminent Wonen & Zorg, Helpgewoon, Marga Klompe, OzonZorg, Thuisgenoten, Thuiszorg SG, Tzorg, Vitaal Thuiszorg en Zorg en Plezier huishoudelijke hulp (1 en/of 2) bieden aan inwoners met een indicatie.


Bericht van 19 september 2018

Zorgkompas heeft de gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Oost Gelre en Winterswijk begin september geïnformeerd over een voorgenomen beëindiging van haar werkzaamheden. Per 8 oktober 2018 zou de hulp mogelijk worden overgenomen door een andere zorgaanbieder; De Nieuwe Zorg Thuis. Op 17 september werd duidelijk dat de beoogde overdracht van onderneming niet doorgaat.

Zorgkompas heeft bij de gemeenten aangegeven dat zij de huishoudelijke hulp blijft leveren zolang nodig is en op zoek gaat naar een andere overnamekandidaat.

Medewerkers van Zorgkompas bieden momenteel huishoudelijke hulp bij zo’n 1.250 cliënten in de Achterhoek. Voor de gemeenten is continuïteit van zorg aan deze cliënten en behoud van werkgelegenheid van betrokken medewerkers van groot belang.

Cliënten worden per brief door Zorgkompas geïnformeerd over het voortzetten van de hulp.

Bezoekadres

Hofstraat 8
7121 DM Aalten

Postadres

Postbus 119
7120 AC Aalten

T: (0543) 49 33 33
E: gemeente@aalten.nl

Openingstijden

Contactinformatie