HOME  |  Inwoners  |  Asbestvondst speelterrein De Bijvank Dinxperlo

Asbestvondst speelterrein De Bijvank Dinxperlo

Begin april zijn tijdens herinrichtingswerkzaamheden op het speelterrein tussen De Bijvank en de Nieuwstraat (speelterrein De Bijvank) in Dinxperlo in de grond plaatjes asbest gevonden. De werkzaamheden zijn stil gelegd, het terrein is afgezet en de omwonenden zijn geïnformeerd.

Onderzoek

Milieutechniek Rouwmaat heeft in opdracht van de gemeente Aalten onderzoek uitgevoerd op het speelterrein. Daarbij is in alle proefsleuven, ook die aan de randen van het terrein, asbestvervuiling gevonden. De grenzen zijn dus nog niet gevonden en dat betekent dat er waarschijnlijk ook puin en asbestresten in de grond op de percelen van aanwonenden gevonden wordt.

Sanering

Gemeente Aalten gaat speelterrein De Bijvank volledig saneren (afgraven en nieuw zand inbrengen). Ook wordt, in samenwerking met De Woonplaats, aan de aanwonenden aangeboden om op de aangrenzende percelen aanvullend onderzoek te laten doen naar de aanwezigheid van asbest. Woningeigenaren van aangrenzende woningen beslissen zelf of zij daaraan hun medewerking verlenen.

Informatiebijeenkomst

In een informatiebijeenkomst op 16 mei 2017 is alle tot dan toe bekende informatie met de buurt gedeeld. Daarbij is ook afgesproken dat de beschikbare informatie, inclusief rapportages en planning, via de gemeentelijke website beschikbaar wordt gesteld.

Vragen

Nog vragen? Neemt u dan contact op met de gemeente Aalten (dhr. Herman Roebers), tel. (0543) 49 33 33 of e-mail: gemeente@aalten.nl.

Voor vragen betreffende gezondheidsrisico’s: GGD Noord Oost (team Medische Milieukunde), tel (088) 44 33 000 of e-mail: mmk@ggdnog.nl.

Bijlagen

Hieronder treft u de beschikbare informatie aan. Dit overzicht is bijgewerkt tot en met 1 juni 2017.