HOME  |  Inwoners  |  Coronavirus

Coronavirus

Corona is niet weg. Er zullen nog steeds mensen ziek worden van corona. Gelukkig werkt vaccineren goed en daarnaast hebben veel mensen weerstand opgebouwd door een besmetting. Daardoor zijn de gevolgen van een nieuwe golf met besmettingen minder groot dan in 2020 en 2021.

Adviezen om verspreiding coronavirus te beperken

Een coronabesmetting kan ook voor gezonde mensen nog steeds heel vervelend zijn. Corona blijft een groter risico voor mensen die ouder zijn, of die een kwetsbare gezondheid hebben. Met onderstaande adviezen kunt u besmetting voor uzelf en anderen zo veel mogelijk voorkomen. En kunt u rekening houden met mensen die zich nog zorgen maken om hun gezondheid.

Basisadviezen tegen corona: handen wassen, hoest en nies in je elleboog, blijf thuis bij klachten en doe een test, zorg voor voldoende frisse lucht en haal een vaccin, booster- of herhaalprik.

Welke maatregelen en adviezen verder nog gelden om verspreiding van corona te beperken, leest u op de website van de Rijksoverheid.

Respecteer elkaars keuzes

Houd rekening met elkaar. Houd afstand als iemand daar om vraagt. Heeft u een afspraak met iemand die zorgen heeft over zijn of haar gezondheid? Doe dan eerst een zelftest. En respecteer elkaars keuzes, bijvoorbeeld als iemand een mondkapje draagt op een plek waar u het zelf niet zou doen.

Vaccinatie

Iedereen van 12 jaar of ouder mag zonder afspraak een coronaprik halen. Alle informatie vindt u op de website Prikken zonder afspraak. Informatie over vaccineren en vaccinatielocaties, leest u ook op de website van de GGD Noord- en Oost-Gelderland.

Testen bij klachten

Heeft u klachten die passen bij corona? Of heeft u contact gehad met een besmet persoon? Doe dan altijd een zelftest, ook als u gevaccineerd bent of al eerder corona heeft gehad. Dit geldt ook voor kinderen. Heeft u een herstelbewijs nodig om te reizen? Of hoort u bij een andere doelgroep voor wie zelftesten niet de beste optie is? Dan kunt u zich bij de GGD laten testen. Een testafspraak maakt u online via Coronatest.nl.

Bezoekadres

Hofstraat 8
7121 DM Aalten

Postadres

Postbus 119
7120 AC Aalten

T: (0543) 49 33 33
E: gemeente@aalten.nl

Openingstijden

Contactinformatie