HOME  |  Inwoners  |  Formulieren  |  Burgerzaken  |  Aanvraag bewijs Nederlanderschap

Aanvraag bewijs Nederlanderschap

Wanneer vraagt u een Bewijs Nederlanderschap aan?

Een bewijs van Nederlanderschap is een verklaring waaruit uw Nederlandse nationaliteit blijkt. Instanties zoals verzekeraars en pensioenfondsen kunnen om een bewijs van Nederlanderschap vragen.

Hoe vraagt u een Bewijs Nederlanderschap aan?

Dit bewijs kunt u alleen aanvragen als u ingeschreven staat in de gemeente Aalten. U kunt het digitaal aanvragen en betalen. Het bewijs wordt dan per post bij u thuis bezorgd, zodat u hiervoor niet naar het gemeentekantoor hoeft te komen.

Kosten?

Een Bewijs Nederlanderschap kost € 6,45.

Op welke manier kunt u betalen?

Via de betaalpagina kunt u op een veilige manier betalen via de iDeal-pagina van uw eigen bank of per creditcard (Master Card en VISA ). Als u de aanvraag doorloopt, komt u automatisch op de betaalpagina . N.B. Voor een betaling per creditcard wordt een CVC-code gevraagd. Dit zijn de laatste drie cijfers op de achterzijde van uw creditcard.

Meer informatie?

Klik hier voor meer informatie over het Bewijs Nederlanderschap.

DigiD

Het formulier maakt gebruik van DigiD.

DigiD (spreek uit: ‘die-gie-dee’) staat voor Digitale Identiteit; het is een gemeenschappelijk systeem waarmee de overheid op internet uw identiteit kan verifiëren. Op www.digid.nl kunt u een DigiD inlogcode aanvragen. U kunt dan met één inlogcode terecht bij elektronische diensten van steeds meer overheidsinstellingen.

Online aanvragen

U kunt de aanvraag ook meteen online regelen. Klik daarvoor hieronder op de knop Aanvraag bewijs Nederlanderschap.

Aanvraag bewijs Nederlanderschap

Privacy

Alle informatie die u ons verstrekt wordt zorgvuldig behandeld. Persoons- en/of adresgegevens worden uitsluitend gebruikt voor het doel waarvoor u ze heeft verstrekt.

Bezoekadres

Hofstraat 8
7121 DM Aalten

Postadres

Postbus 119
7120 AC Aalten

T: (0543) 49 33 33
E: gemeente@aalten.nl

Openingstijden

Contactinformatie