HOME  |  Inwoners  |  Formulieren  |  Burgerzaken  |  Burgerlijke stand, aanvraag uittreksel of afschrift

Burgerlijke stand, aanvraag uittreksel of afschrift

Hoe kunt u een uittreksel of afschrift aanvragen?

Dit document kunt u digitaal aanvragen en betalen. Het uittreksel wordt dan per post bij u thuis bezorgd, zodat u hiervoor niet naar het gemeentekantoor hoeft te komen. Klik hier voor het digitaal aanvragen.

DigiD

Het formulier maakt gebruik van DigiD.

DigiD (spreek uit: ‘die-gie-dee’) staat voor Digitale Identiteit; het is een gemeenschappelijk systeem waarmee de overheid op internet uw identiteit kan verifiëren. Op www.digid.nl kunt u een DigiD inlogcode aanvragen. U kunt dan met één inlogcode terecht bij elektronische diensten van steeds meer overheidsinstellingen.

Een uittreksel of afschrift burgerlijke stand kost € 13,20.

Op welke manier kunt u betalen?

Via de betaalpagina kunt u op een veilige manier betalen via de iDeal-pagina van uw eigen bank of per creditcard (Master Card en VISA). Als u de aanvraag doorloopt, komt u automatisch op de betaalpagina . N.B. Voor een betaling per creditcard wordt een CVC-code gevraagd. Dit zijn de laatste drie cijfers op de achterzijde van uw creditcard.

Meer informatie?

Klik hier voor meer informatie over uittreksels burgerlijke stand.

Privacy

Alle informatie die u ons verstrekt wordt zorgvuldig behandeld. Persoons- en/of adresgegevens worden uitsluitend gebruikt voor het doel waarvoor u ze heeft verstrekt.

Schriftelijk aanvragen

Wilt u de aanvraag schriftelijk doen? Open dan onderstaand pdf-document en print het uit.

U kunt het ingevulde formulier opsturen naar:

Gemeente Aalten
Team Burgerzaken