HOME  |  Inwoners  |  Omgekeerd inzamelen

Omgekeerd inzamelen

man bij ondergrondse afvalcontainerVanaf 1 januari 2017 zijn we huishoudelijk afval ‘omgekeerd' gaan inzamelen.

Omgekeerd omdat u anders dan u gewend was, het restafval zelf weg gaat brengen. Bij omgekeerd inzamelen zamelt ROVA alleen nog het afval dat hergebruikt kan worden aan of bij huis in. U houdt heel weinig restafval over als u uw afval goed scheidt. Minder restafval betekent ook minder kosten.

Wat is er veranderd?

Vanaf 1 januari 2017 wordt de grijze container niet meer geleegd. De grijze container is omgewisseld voor een container met oranje deksel voor plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons (pmd). Deze ‘oranje container’ wordt iedere 4 weken gratis geleegd door ROVA. De groene container (voor gft) iedere 2 weken.

Voor restafval staat er in iedere buurt een ondergrondse container. Die kunt u met de ROVA-pas openen, zodat u uw vuilniszak met restafval kunt storten. U betaalt voor iedere vuilniszak die u in de ondergrondse container stort. De ondergrondse container staat op een goed toegankelijke en logische plek in uw buurt.

Voor bewoners van hoogbouwwoningen is er maatwerk toegepast in de vorm van verzamelsystemen. Bewoners in de oude kern van Bredevoort hebben gekozen om pmd en oud papier weg te brengen naar verzamelsystemen, of om dit net zoals bij de meeste andere huishoudens met behulp van minicontainers aan te bieden.

Grijze container blijft in kleine kernen en buitengebied

Bewoners uit Barlo, Dale, Haart, Heurne, IJzerlo en Lintelo en in het buitengebied (buiten de blauwe bebouwde-komborden) houden hun grijze container. Zij hebben een extra container met oranje deksel voor plastic en metalen verpakkingen en drankenkartons (pmd) gekregen. Ook hebben ze een groene gft-container gekregen.

Meer informatie

Meer informatie vindt u hieronder. De actuele stand van zaken vindt u op deze website terug. Daarnaast publiceren wij regelmatig over dit onderwerp op onze gemeentepagina. Zo stond er een special over omgekeerd inzamelen in Aalten Actueel in week 39 en week 49.

Bezoekadres

Hofstraat 8
7121 DM Aalten

Postadres

Postbus 119
7120 AC Aalten

T: (0543) 49 33 33
E: gemeente@aalten.nl

Openingstijden

Contactinformatie