HOME  |  Inwoners  |  Oorlog in Oekraïne  |  Verschillende informatiebronnen over (de situatie in) Oekraïne

Verschillende informatiebronnen over (de situatie in) Oekraïne

Hieronder volgt een overzicht van nuttige websites:

Op www.rijksoverheid.nl staat actuele informatie over de oorlog in Oekraïne en de gevolgen voor Nederland. U vindt hier onder andere veel gestelde vragen en antwoorden en manieren om Oekraïners te helpen.

Op giro555.nl leest u dat financiële hulp hard nodig is. En hoe de samenwerkende hulporganisaties zich inzetten voor hulp aan een land in oorlog. Geld doneren is een effectieve manier om bij te dragen aan de hulpverlening. De organisaties ter plaatse weten precies wat wanneer nodig is en kunnen met de hulpgelden hier direct op inspelen.

Op www.vluchtelingenwerk.nl leest u de verwachting dat er ook veel vluchtelingen in Nederland zullen aankomen, op zoek naar bescherming en veiligheid. In Ter Apel staat Vluchtelingenwerk klaar voor de komst van Oekraïense vluchtelingen. U vindt veel gestelde vragen en antwoorden over vluchtelingen en asielzoekers. En u vindt ook hier ook een pagina met informatie over hoe u als particulier vluchtelingen kunt helpen.

Op crisis.nl vindt u informatie over hoe u zich kunt voorbereiden op een calamiteit. Die algemene tips en adviezen gelden ook nu. Er gelden geen extra adviezen vanwege de actualiteit. In Nederland zijn we goed voorbereid op verschillende soorten noodsituaties of calamiteiten.

Ook op de website van de veiligheidsregio, www.vnog.nl staat nuttige informatie. Bijvoorbeeld over cyberveiligheid.

Op de site van de Rijksoverheid vindt u uitgebreide informatie over het herkennen van nepnieuws (desinformatie) en een checklist.

Kinderen hebben ook vragen over het conflict. Op de website van het Nederlands Jeugdinstituut vindt u tips om hierover met kinderen te praten.

Bezoekadres

Hofstraat 8
7121 DM Aalten

Postadres

Postbus 119
7120 AC Aalten

T: (0543) 49 33 33
E: gemeente@aalten.nl

Openingstijden

Contactinformatie