HOME  |  Inwoners  |  Opvoedondersteuning (CJG)

Opvoedondersteuning (CJG)

  • Mijn dochter huilt heel erg als ik haar naar de oppas breng…
  • Mijn zoontje eet zo slecht… 
  • Mijn zoontje van 7 plast nog regelmatig in zijn bed…
  • We gaan scheiden, hoe helpen we onze kinderen door deze periode heen...?
  • Mijn zoon van 13 is de hele dag aan het gamen en laat zijn huiswerk versloffen…

Als ouder of opvoeder kunt u allerlei vragen hebben over het opvoeden en opgroeien van uw kind. Voor baby’s en kinderen tot 4 jaar bezoekt u regelmatig het consultatiebureau. Uw vragen stelt u meestal direct aan de jeugdverpleegkundige van Yunio. Dat kunt u natuurlijk blijven doen. Naast Yunio zijn er vele andere organisaties die ondersteuning bieden bij het opvoeden en opgroeien, ook voor de wat oudere kinderen en tieners. Denk aan jongerenwerk en maatschappelijk werk. Deskundige en gespecialiseerde mensen van die organisaties werken samen met de jeugdhulpconsulenten van de gemeente binnen het Centrum Jeugd en Gezin (CJG). Door die samenwerking is er veel kennis aanwezig. Er is altijd wel iemand die uw vraag kan beantwoorden, een cursus of activiteit kan aanbevelen of deze organiseert. Ook als er meer nodig is dan alleen het beantwoorden van een korte opvoedvraag, helpen we u verder. U hoeft dan niet iedere keer opnieuw uw verhaal te vertellen.

Aan opvoedondersteuning en deelname aan cursussen en activiteiten van organisaties die bij het CJG zijn betrokken, zijn geen kosten verbonden. Derden die activiteiten organiseren vragen soms wel een vergoeding.

Hoe krijgt u ondersteuning bij opvoeden en opgroeien?

Zoekt u informatie over het opvoeden van kinderen? Kijk dan ook eens op www.opvoeden.nl. Vindt u hier onvoldoende antwoord op uw vragen, dan kunt u uw vragen aan de professionals van het CJG stellen. Dat kan via dit online formulier of telefonisch via het algemene telefoonnummer van de gemeente: (0543) 49 33 33.

Jeugdhulp

Zijn er meer problemen, bijvoorbeeld ook binnen het gezin? Hebt u hulp of zorg voor uw kind(eren) nodig? Ook dan helpen wij u graag. Klik hiervoor door naar de informatie onder jeugdhulp.


Activiteiten en cursussen

Opvoedondersteuning (CJG)

Bezoekadres

Hofstraat 8
7121 DM Aalten

Postadres

Postbus 119
7120 AC Aalten

T: (0543) 49 33 33
E: gemeente@aalten.nl

Openingstijden

Contactinformatie