HOME  |  Inwoners  |  Opvoedondersteuning en jeugdhulp

Opvoedondersteuning en jeugdhulp

  • Mijn dochter huilt heel erg als ik haar naar de oppas breng…
  • Mijn zoontje eet zo slecht… 
  • Mijn zoontje van 7 plast nog regelmatig in zijn bed…
  • We gaan scheiden, hoe helpen we onze kinderen door deze periode heen...?
  • Mijn zoon van 13 is de hele dag aan het gamen en laat zijn huiswerk versloffen…

Als ouder of opvoeder kunt u allerlei vragen hebben over het opvoeden en opgroeien van uw kind. Voor baby’s en kinderen tot 4 jaar bezoekt u regelmatig het consultatiebureau. Uw vragen stelt u meestal direct aan de jeugdverpleegkundige van Yunio. Dat kunt u natuurlijk blijven doen. Naast Yunio zijn er vele andere organisaties die ondersteuning bieden bij het opvoeden en opgroeien, ook voor de wat oudere kinderen en tieners. Denk aan jongerenwerk en maatschappelijk werk. Deskundige en gespecialiseerde mensen van die organisaties werken samen met de jeugdhulpconsulenten van de gemeente binnen het Centrum Jeugd en Gezin (CJG). Door die samenwerking is er veel kennis aanwezig. Er is altijd wel iemand die uw vraag kan beantwoorden, een cursus of activiteit kan aanbevelen of deze organiseert. Ook als er meer nodig is dan alleen het beantwoorden van een korte opvoedvraag, helpen we u verder. U hoeft dan niet iedere keer opnieuw uw verhaal te vertellen.

Opvoedondersteuning

Niet voor alle vragen over opvoeden en opgroeien heeft u direct jeugdhulp nodig. Veel praktische informatie over het opvoeden van kinderen van alle leeftijden vindt u op de website samen.aalten.nl.

Hoe krijgt u jeugdhulp?

Zijn er meer problemen, bijvoorbeeld ook binnen het gezin? Hebt u hulp of zorg voor uw kind(eren) nodig? Ook dan helpen wij u graag. De gemeente kan op twee manieren jeugdhulp bieden: op eigen initiatief of na een melding. De gemeente kan uw kind of u, als ouder, verschillende soorten hulp geven. Algemene hulp kunt u direct krijgen. Is er specifieke hulp nodig, dan moet u daarvoor eerst een aanvraag doen bij de gemeente.

Voor al uw vragen over jeugdhulp kunt u contact opnemen met het Klant Contact Centrum van de gemeente via telefoonnummer (0543) 49 33 33. Vraagt u naar de jeugdhulpconsulent. Mailen kan ook: gemeente@aalten.nl.

Heeft u een verwijzing voor jeugdhulp van uw huisarts, kinderarts of specialist? Dan hoeft u zich niet bij de gemeente te melden. Wij hebben daar afspraken over met verwijzers en zorgaanbieders.


Bezoekadres

Hofstraat 8
7121 DM Aalten

Postadres

Postbus 119
7120 AC Aalten

T: (0543) 49 33 33
E: gemeente@aalten.nl

Openingstijden

Contactinformatie