Jonge mantelzorgers uit de gemeente Aalten worden jaarlijks getrakteerd op een leuke activiteit. Soms is dat alleen voor henzelf, maar dit keer werden ze op 20 januari samen met de andere gezinsleden ontvangen bij voetbalclub De Graafschap. De gezinnen genoten zichtbaar van dit bijzondere gezinsuitje en er werden leuke contacten gelegd. 

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren t/m 24 jaar die opgroeien met een familielid dat chronisch ziek (dat kan zowel lichamelijk als psychisch zijn) of gehandicapt is. Heel vaak wordt er dan ook een beroep op hen gedaan voor hulp in het gezin. Daarmee verloopt hun jeugd meestal anders dat dat van andere kinderen en jongeren. In de gemeente Aalten vinden de jonge mantelzorgers een luisterend oor en praktische ondersteuning bij de mantelzorgconsulenten van Figulus Welzijn. En door de jaarlijkse activiteit voor jonge mantelzorgers kunnen ze de thuissituatie even vergeten en komen ze ook met elkaar in contact. 

Samen naar De Graafschap

Op 20 januari togen 19 gezinnen naar Doetinchem voor een bijzondere gezinsactiviteit bij voetbalclub De Graafschap. Na koffie/thee en wat lekkers kregen zij daar een rondleiding en werd er een groepsfoto gemaakt. Carlo Monasso, een van de ‘Oldstars’ van De Graafschap, presenteerde vervolgens een quiz waar hij allerlei anekdotes over de voetbalclub in wist te verwerken. Als klap op de vuurpijl kwamen twee spelers, Devin Haen en Jesper van Riel, de gezinnen gedag zeggen en kregen de kinderen de gelegenheid om vragen te stellen aan de profvoetballers. De middag werd afgesloten met een lekkere lunch en bij vertrek kregen alle jonge mantelzorgers van De Graafschap de groepsfoto, een poster, puzzel én vrijkaarten voor het hele gezin voor de thuiswedstrijd tegen VVV op 26 januari (en die wonnen ze ook nog met 3-0!). 

Mantelzorgondersteuning

Gemeente Aalten heeft de ondersteuning voor mantelzorgers bij Figulus Welzijn ondergebracht. Mantelzorgers, jong en ouder, zijn welkom met al hun vragen of voor hulp. Wilt u hier meer over weten? Neem contact op met mantelzorgconsulenten Helene den Breeker en Meldy Legeland-Visser via mantelzorg@figulus-welzijn.nl of telefonisch via (0543) 47 39 93 of (0315) 65 52 82.