HOME  |  Ondernemers  |  Ondernemerssteunpunt Aalten Doetinchem

Ondernemerssteunpunt Aalten Doetinchem

Het coronavirus zorgt bij veel ondernemers voor grote zorgen. Gevallen waarin alle zeilen moeten worden bijgezet om overeind te blijven zijn helaas geen uitzondering. Gelukkig zijn er regelingen voor ondernemers die hopelijk zorgen voor een klein beetje steun. Maar, waar heeft u recht op? Hoe kunt u daar aanspraak op maken? En, waar kunt u met uw vragen terecht?

Wij kunnen ons voorstellen dat het in deze tijd, waarin u het al moeilijk heeft, lastig is uw weg te vinden. Daarom hebben gemeente Aalten en gemeente Doetinchem, in samenwerking met Laborijn, het Ondernemerssteunpunt opgericht. Bij dit Ondernemerssteunpunt kunt u terecht met al uw vragen over uw situatie en de mogelijkheden die er voor u zijn. Via één loket bieden wij passende ondersteuning waardoor de druk op u minder wordt.

Twijfelt u of doorgaan met uw onderneming nog wel haalbaar is? Of u nóg een keer een lening moet vragen? Of u alle opties in beeld heeft? We denken graag met u mee. En we kunnen u helpen bij het vinden van (tijdelijke) andere werkzaamheden.

Neem contact op met het Ondernemerssteunpunt

Het Ondernemerssteunpunt is bereikbaar via telefoonnummer (0314) 654 656 (bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 16.30 uur. Op vrijdag van 8.30 tot 13.00 uur) of via e-mail:contact@ondernemers-steunpunt.nl . Wij staan u graag te woord voor al uw vragen op het gebied van ondernemen, al dan niet in relatie tot corona.

Meer informatie

U kunt bij het Ondernemerssteunpunt terecht voor:

  • Besluit bijstandsverlening zelfstandigen (Bbz): als u als zelfstandige tijdelijk onvoldoende inkomen heeft om van rond te komen, komt u mogelijk in aanmerking voor een aanvulling tot bijstandsniveau. Deze aanvulling wordt als een renteloze lening verstrekt. Aan de hand van uw jaarcijfers en de geldende bijstandsnormen wordt achteraf vastgesteld of uw inkomen lager was dan de norm (uw lening wordt omgezet in een schenking) of hoger was dan de norm (u betaalt de teveel ontvangen uitkering terug).
  • Krediet voor noodzakelijke investering: moet u een noodzakelijke investering doen voor uw bedrijf maar kunt u nergens een krediet krijgen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een bedrijfskrediet in het kader van Bbz.
  • Inkomensondersteuning oudere zelfstandige (vanaf 55 jaar): wanneer u als oudere zelfstandige bij bedrijfsbeëindiging geen inkomen heeft, kunt u mogelijk een beroep doen op inkomensondersteuning. Meldt u zich op tijd, het is van belang dat u nog ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel.
  • Schuldhulpverlening: indien uw schulden zo hoog zijn dat u er niet meer zonder hulp uit kunt komen, kan schuldhulpverlening nodig zijn.
  • Advies en heroriëntatie

Meer informatie over de verschillende regelingen en ondersteuningsmogelijkheden leest u op de website van het Ondernemers-steunpunt .

Bezoekadres

Hofstraat 8
7121 DM Aalten

Postadres

Postbus 119
7120 AC Aalten

T: (0543) 49 33 33
E: gemeente@aalten.nl

Openingstijden

Contactinformatie