HOME  |  Ondernemers  |  Ondernemerssteunpunt Aalten Doetinchem

Ondernemerssteunpunt Aalten Doetinchem

Bent u ondernemer en heeft u een hulpvraag? Het Ondernemerssteunpunt Aalten Doetinchem kijkt graag kosteloos en vrijblijvend met u mee naar de mogelijkheden.

Het Ondernemerssteunpunt biedt financiële ondersteuning, begeleiding en advies aan zowel startende als gevestigde ondernemers en kijken mee naar doorstartmogelijkheden voor gevestigde ondernemers. Wilt u stoppen met uw bedrijf? Ook dan kan het Ondernemerssteunpunt u helpen.

Om alle vragen zo goed mogelijk te beantwoorden werkt het Ondernemerssteunpunt met een groot netwerk van partners, zoals consulenten op het gebied van Bbz en schuldhulpverlening.

Indien er behoefte bestaat aan coaching, training of opleiding kunt u ook contact opnemen. Het Ondernemerssteunpunt zal u informeren en uw mogelijkheden samen met u inventariseren.

Neem contact op met het Ondernemerssteunpunt

Het Ondernemerssteunpunt staat u graag te woord voor al uw vragen op het gebied van ondernemen en is bereikbaar via telefoonnummer (0314) 65 46 56 (van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 16.30 uur. Op vrijdag van 8.30 tot 13.00 uur) of via e-mail: contact@ondernemers-steunpunt.nl

Meer informatie

U kunt bij het Ondernemerssteunpunt terecht voor:

  • Besluit bijstandsverlening zelfstandigen (Bbz): als u als zelfstandige tijdelijk onvoldoende inkomen heeft om van rond te komen, komt u mogelijk in aanmerking voor een aanvulling tot bijstandsniveau. Deze aanvulling wordt als een renteloze lening verstrekt. Aan de hand van uw jaarcijfers en de geldende bijstandsnormen wordt achteraf vastgesteld of uw inkomen lager was dan de norm (uw lening wordt omgezet in een schenking) of hoger was dan de norm (u betaalt de teveel ontvangen uitkering terug).
  • Krediet voor noodzakelijke investering: moet u een noodzakelijke investering doen voor uw bedrijf maar kunt u nergens een krediet krijgen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een bedrijfskrediet in het kader van Bbz.
  • Inkomensondersteuning oudere zelfstandige (vanaf 55 jaar): wanneer u als oudere zelfstandige bij bedrijfsbeëindiging geen inkomen heeft, kunt u mogelijk een beroep doen op inkomensondersteuning. Meldt u zich op tijd, het is van belang dat u nog ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel.
  • Schuldhulpverlening: Lukt het niet meer om uw rekeningen tijdig te betalen en lopen uw achterstanden op? Of heeft u een lening en kunt u de aflossing niet langer betalen? Is uw inkomen gedaald of verwacht u een terugloop in opdrachten waardoor u onzeker bent over uw financiële situatie in de toekomst? Kortom: heeft u geldproblemen waar u niet meer uitkomt of verwacht u geldproblemen en wilt u daaraan werken? Dan komt u in aanmerking voor schuldhulpverlening. Het Ondernemerssteunpunt kan u ondersteunen door samen met u te kijken naar de mogelijkheden, op het gebied van uw inkomsten en uitgaven en/of uw schuldensituatie.
  • Advies en heroriëntatie

Meer informatie over de verschillende regelingen en ondersteuningsmogelijkheden leest u op de website van het Ondernemers-steunpunt .

Bezoekadres

Hofstraat 8
7121 DM Aalten

Postadres

Postbus 119
7120 AC Aalten

T: (0543) 49 33 33
E: gemeente@aalten.nl

Openingstijden

Contactinformatie