Vanaf volgend jaar wil de gemeente Aalten niet meer dat iedereen ongevraagd reclamefolders in de brievenbus krijgt. Alleen nog als u die reclamefolders echt wilt. Met een sticker kunt u aangeven dat u reclamefolders wilt (blijven) ontvangen.

Elk jaar verdwijnen er tienduizenden reclamefolders ongelezen in de papierbak. Met het invoeren van een ‘Ja-sticker’ verwachten we zo’n 30 procent minder reclamefolders voor de gemeente Aalten. Dat scheelt niet alleen papier, inkt en papierafval, maar ook energie!

Geen sticker? Dan ook geen reclamefolders!

Nu krijgt iedereen zonder sticker op de brievenbus huis-aan-huiskranten, losse reclamefolders en een stapel reclamefolders in plastic. Dat verandert na 1 januari 2023. Heeft u dan geen Ja-sticker op uw brievenbus? Dan krijgt u alleen nog Aalten Vooruit of De Band. Zonder reclamefolders erbij, ook niet in plastic.

Wel alle reclamefolders blijven ontvangen?

Wilt u na 1 januari alle reclamefolders wel gewoon blijven ontvangen? Plak dan een ‘Ja-sticker’ op uw brievenbus. Deze sticker krijgt u van de folderbezorger. Misschien heeft u van de folderbezorger al een brief met Ja-sticker ontvangen.

Wel sommige reclamefolders, maar niet alle?

Op de website www.kiesjefolder.nl kunt u zelf kiezen welke reclamefolders u nog wel wilt ontvangen. Die krijgt u dan per post toegestuurd. Ook als u geen sticker op uw brievenbus hebt.

Huidige stickers blijven geldig

Heeft u een NEE-JA-sticker op de brievenbus geplakt? Dan verandert er niets; u ontvangt (NEE) geen folders, maar (JA) wel de huis-aan-huiskranten. Na 1 januari kunt u deze sticker ook weghalen. Die NEE-JA-sticker geeft dan namelijk dezelfde boodschap als een brievenbus zonder sticker: ‘ik wil wel huis-aan-huiskranten ontvangen, maar geen folders’.

Heeft u een NEE-NEE-sticker op uw brievenbus? Ook dan verandert er niets; u ontvangt geen huis-aan-huiskrant en geen folders.

Alternatief online

Wist u dat u Aalten Vooruit en/of De Band ook digitaal kunt lezen? Ga daarvoor naar www.aaltenvooruit.nl(externe link) of www.de-band.nl(externe link). Hier vindt u de digitale krant en kunt u zich inschrijven op de nieuwsbrief om de digitale krant wekelijks te ontvangen in uw mailbox.

De reclamefolders vindt u terug op reclamefolders.nl, folderz.nl en allefolders.nl. Ook zijn er apps als Reclamefolder of AlleFolders.